Mürşid ne demektir? Kendi mürşidimizi seçme şansımız yok mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşid ne demektir? Kendi mürşidimizi seçme şansımız yok mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşid ne demektir? Kendi mürşidimizi seçme şansımız yok mu?

Mürşid, irşad eden demek. İrşad etmek; hem aydınlatma hem de Allah’a yaklaştırma demek. Kim nefsinin afetlerini temizlemeye başlamışsa, nefsini kalbindeki afet azalmaya başlamışsa o hedefe doğru yürüyor demektir.

Bir insanın cennete girmesi, kazandığı derecelerin kaybettiği derecelerden fazla olmasına bağlıdır. Kiramen katibîn melekleri hayatınızın her saniyesini kontrol altında tutar. Ve kazandığınız bütün dereceleri kaydederlerken, pozitif istikamette kaydederlerken, kaybettiğiniz bütün dereceleri de negatif istikamette kaydederler. O kaybettiğiniz dereceler, sizin derecat miktarınızın küçülmesini ifade eder, kazandığınız derecelerin de büyümesini. Allahû Tealâ ister ki; “Bütün insanların kazandıkları dereceler, kaybettikleri derecelerden fazla olsun ve Benim cennetime girsinler.” diye düşünür Allahû Tealâ, hedefi budur.

İşte insanlar için gayret edilmesi lâzımgelen hedef de budur. Bütün insanlar Allah’ın emirlerini yerine getirmek suretiyle kazandıkları dereceleri, kaybettikleri derecelerden öteye taşımak imkânının her zaman sahibidirler.

Sevgili kardeşlerim! Etrafınızdaki insanlara bunları anlatın. Bir problemleri varsa bir sualleri varsa bize ulaşsınlar. Ya da size söylesinler, siz bize ulaşın.

Sevgili kardeşlerim! İnsanları kurtarmak hepinizin vazifesi. Eğer insanlar bilmiyorlarsa, kaybettikleri dereceler fazlaysa ne yazık ki, gidecekleri yer cehennem. Böyle olmasını istemiyor Yüce Allah’ım. Allah’ın emirlerini, Yüce Allah’ın emirlerini insanlar gerçekleştirsinler de kazandıkları dereceler, mutlaka kaybettikleri derecelerden fazla olsun ve onların hepsi, Allah’ın cennetine girsin.

Allah razı olsun.

Benzer konular