Hacet namazıyla mürşid sorduğumda hiç şey göremedim. Lütfen bana neden böyle olduğunu söyler misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Hacet namazıyla mürşid sorduğumda hiç şey göremedim. Lütfen bana neden böyle olduğunu söyler misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hacet namazıyla mürşid sorduğumda hiç şey göremedim. Lütfen bana neden böyle olduğunu söyler misiniz?

Ben sizin söylediklerinizi anlamadan önce Allah’a kul olduğumu sanırdım. Ama şimdi o zamanlar şeytana kul olduğumu en iyi anlayanlardan biriyim. Esas yakınlığı şimdi buldum. Üzerimde de güzellikler hisseder oldum. Hatta bir gün yaklaşık bir saat, o güne kadar yaşamadığım mutlu bir saat yaşadım, yaşadıklarıma hayret ederek. Etrafımdan hiçbir ses duymak istemedim o an. Sadece içime akan Allah’ın rahmetini hissettim. Sadece Cuma namazlarına giderdim. Onu da çoğu zaman terk ederdim. Şimdi bir vakti kaçırmıyorum. Allah’ı zikretmek, bana çağ dışı, dünyaya at gözlüğüyle bakan kişilerin yaptığı şey gibi geldiği için hiç aklıma gelmezdi. Meğer at gözlüğü benim gözümdeymiş. Âyetleri içimde yaşar gibi oldum. Gözüm, kulağım, kalbimin idraki açıldığı için söylediğiniz şeylerin aslında benim neden ve nasıl sorularımın cevabı olduğunu anladım.

Bize bunları tattıran, yaşattıran Allah’a hamd olsun. Sizden de razı olsun vesile olduğunuz için. Ama hacet namazıyla mürşid sorduğumda hiç göremedim. Bu beni çok üzüyor. Acaba 3 ay kadar sonra askere gidecek olmam nedeniyle mi daha gösterilmiyor bana? Daha hacet namazı kılmadan önce sizi görmeyi çok istediğim için olsa gerek rüyamda bizim eve geldiniz. İçeri girince elinizi öpüp uğurladım sizi, hiç konuşmadan. Acaba size tâbî mi oldum? Ama böyle olmaz diye düşünüyorum. Çünkü gerçekte ulaşıp tövbe etmemiz gerektiğini öğrendim sizden ve artık hakkımı kaybetmiş olduğum düşüncesi beni üzüyor. Eğer böyleyse kahrolurum. Lütfen bana neden olabileceğini söyler misiniz?

CEVAP: Burasını bir defa daha okuyalım: “Âyetleri içimde yaşar gibi oldum.” diyor kardeşimiz. Yaşamasıyla âyetler arasındaki ilişkiyi kurabilmiş.

“Gözüm, kulağım, kalbimin idraki açıldığı için söylediğiniz şeylerin aslında benim neden ve nasıl sorularımın cevabı olduğunu anladım.”

“Gözümün, kulağımın, kalbimin idraki açıldığı için.” diyor. Hem gözünün idraki açılmış hem kulağının hem kalbinin. Ya da gözü açıldığı için, kulağı açıldığı için, kalbinin de idraki açıldığı için “Söylediğiniz şeylerin aslında benim neden ve nasıl suallerimin cevabı olduğunu anladım.” diyor. Hay Allah razı olsun.

“Bize bunları tattıran, yaşattıran Allah’a hamd olsun. Sizden de razı olsun vesile olduğunuz için. Ama hacet namazıyla mürşid sorduğumda hiç göremedim. Bu beni çok üzüyor. Acaba 3 ay kadar sonra askere gidecek olmam nedeniyle mi daha gösterilmiyor bana? Daha hacet namazı kılmadan önce sizi görmeyi çok istediğim için olsa gerek rüyamda bizim eve geldiniz. İçeri girince elinizi öpüp uğurladım sizi, hiç konuşmadan. Acaba size tâbî mi oldum? Ama böyle olmaz diye düşünüyorum. Çünkü gerçekte ulaşıp tövbe etmemiz gerektiğini öğrendim sizden ve artık hakkımı kaybetmiş olduğum düşüncesi beni üzüyor. Eğer böyleyse kahrolurum. Lütfen bana neden olabileceğini söyler misiniz?”  diyor kardeşimiz.

Sevgili kardeşim, İzmir’den olan kardeşim! İzmir’deki kardeşlerimizden birine ulaş ve tâbiiyetini gerçekleştir. Rüyanda bizi görmen yeterlidir. Bize tâbî olan mesela orada Şerif kardeşimiz var, Hakkı kardeşimiz var. Oranın ulûl’emri olan kardeşimiz var; Nejat kardeşimiz yani. Gidip onlara birisine tâbî olabilirsin. Tâbî olduğun anda bütün problemlerin birden çözülecektir.

Benzer konular