Bir mürşide tâbî olmayı açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Bir mürşide tâbî olmayı açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir mürşide tâbî olmayı açıklar mısınız?

Muhterem Efendimiz! Sizinle yeniden Hakk için olmak ne doyulmaz bir duygu. Hoş geldiniz kalplerimize! Hoşgeldiniz şehrimize, şeref verdiniz bizlere! Çok mutluyuz; çünkü Hakk içiniz. Çok mutluyuz; çünkü sizin öğrenciniziz. Çok mutluyuz; çünkü kardeşlerimizle sevgi ve birlik içerisindeyiz. Çok mutluyuz; çünkü her şey gerçekten çok ama çok güzel sizinle. Çağırıyoruz tüm insanları mutluluğa. Sizin himmet ve dualarınızla bizler de dua ediyoruz, kalpten Allah’a ulaşmayı dilesinler diye, mutluluğun doyulmazlığını yaşasınlar diye. Daha güzele, sizlerle, sevgiyle, zikirle, beraberce ulaşmak dileğiyle, himmet ve duanızla inşaallah. Allah razı olsun. (Allah sizden de razı olsun. Yazını çok beğendim.)

Muhterem Efendimiz! Mehdi, İmam, Halife, Resûl’ümüz! Size tâbî olmak bize Allah’ın en büyük ni’meti. Başımızın tacısınız. Yüreğimizin nurusunuz. Size biat etmek, Allah’a biat etmek demek. Allah’a sonsuz hamdeder şükrederiz; bize doğruları, hakkı öğrettiniz. Hurafeler birer birer yok oldu. Allah’ın bize verdiği şu can sizin yolunuza feda olsun. (Bu can da sizlerin yoluna feda olsun sevgili kardeşlerim!)    

Âhirin sahâbesi olarak yolumuz himmetinizle açılıyor. Ellerinizden hürmetle öpüyorum. Bizi en çok üzen sizin ve Allahû Tealâ’nın üzerimizdeki sevgisinin azalması korkusudur. Bütün kardeşlerimize olan sevginizin hep artması için, sizin kıymetli sevgi ve güveninize layık olabilmek için dualarınızı istiyoruz. Her geçen gün aramıza yeni kardeşlerimiz katılıyor. Hizmetlerimiz, himmetinizle artıyor. Mutluluğumuzda çıkar ve karşılık gözetmeksizin sevildiğimiz bir topluluktayız. Bizlerin sevgisi kardeşlerimizle beraberken çoğalıyor. Hangi şehre hangi ülkeye gitsek müridlerinizle aynı coşku ve sevgiyle karşılanıyoruz. Gerçek kardeşlerimiz, Mihr Camiası’nın değerli mensuplarıdır. Sizi ve tüm kardeşlerimizi çok seviyoruz. Bu yola baş koyduk. (Allah razı olsun. Biz de sizi çok seviyoruz.)

Bir mürşide tâbî olmayı açıklar mısınız? 
 
Allah’a ulaşmayı dileyeceksiniz. Eğer Allah’a inanıyorsa kişi (1), Allah’a insan ruhunun ölmeden evvel ulaşmasına inanıyorsa (2), bunun üzerine en az 3 defa farz kılındığına inanıyorsa (3) ve eğer Allah'a ulaşmayı dilerse, ruhunu mutlaka Allah’a, Allah’ın Kendisine ulaştıracağına inanıyorsa (4), işte bu kişi mürşide tâbî olmak için hazırdır. Başka türlü tâbiiyet olmaz. Sadece Allah’a inanmak, tâbiiyetin şartı değildir. Tâbiiyette, o kişinin nefsinin kalbinde %2 rahmet nuru gerek. Kişinin huşû sahibi olması gerekir. Sadece onlara gösterir ki; işte bu söylediğim 4 şart, o huşû sahiplerinin şartıdır. Onlar mürşidlerine ulaşabilirler. Allah onlara mürşidlerini gösterir.

Size tâbî olmak nasıl olur? (Aynı şartlarladır. Söylediğim şartlara sahipseniz bize tâbî olabilirsiniz.)

Benzer konular