28 tane Kur’ân tefsirinin yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Sizi hangi tefsirde arayıp bulalım? Sünnetlere bakış açınız nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sünnet » 28 tane Kur’ân tefsirinin yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Sizi hangi tefsirde arayıp bulalım? Sünnetlere bakış açınız nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

28 tane Kur’ân tefsirinin yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Sizi hangi tefsirde arayıp bulalım? Sünnetlere bakış açınız nedir?

"28 tane Kur’ân tefsiri var." diyorsunuz, bunlara da yanlış diyorsunuz. (23 tane demiştik ama 28 dediniz. Peki öyle olsun.) Hangi tefsirden bizler yararlanabiliriz? Sizi hangi tefsirde arayıp bulalım?

"Risalet Nurları" isimli kitabımız 1275 sayfa olarak yeniden yayınlanacak. Onda 23 tane Kur’ân tefsirinin hidayet âyetleri konusundaki söylediklerini veriyoruz. Bizim Kur’ân-ı Kerim'imiz satılıyor. 19 cilt olacak. Şu anda 9. cildini basmış bulunuyoruz inşaallah. Hamdolsun Allahû Tealâ 9 tane cildi çıkardı. 10.’su üzerinde çalışılıyor. Sanıyorum 1 seneye kadar baskı işlemini de tamamlarız 19 cildin. Bizim kardeşlerimize eğer ulaşırsanız size Kur’ân-ı Kerim’imizden verirler. Her biri ayrı bir cilt olarak derleniyor. Söylediğimiz gibi 19 cilt olacak. Kardeşlerimize müracaat ederseniz size temin ederler.

Asrın imamı olduğunuzu söylüyorsunuz. Bu konuda açıklama yapar mısınız? Sünnetlere bakış açınız nedir?

 Allahû Tealâ’nın katında "huzur namazı" diye bir namaz kılınır, Allah’ın huzurunda. Bu namazın imamı hayatta olmak mecburiyetindedir. Öldüğü zaman imamlığı terkeder. Bütün kavimlerde Allah’ın resûlleri yaşarlar. Bu resûllerden bir tanesi Allahû Tealâ tarafından huzur namazının imamlığına seçilir. Bu kadar olay. Biz, o seçilen kişiyiz. Allah razı olsun.

"Sünnetlere bakış açınız nedir?"

Sünnetler de yapılması lâzımgelen hususlardır diye düşünüyoruz. Farzlar zaten mutlaka yapılması lâzımgelen şeylerdir. Ama sünnetlerin de gerçekleştirilmesi söz konusu olur. Sadece bir husus bizi düşündürüyor. Bid’atler var. Peygamber Efendimiz (S.A.V) zamanında mevcut olmayıp da sonradan dîne karıştırılan, ilave edilen veya O’nun zamanında var olup da sonradan dînden çıkarılan birçok konu. Bunları o kitabımızda (Risalet Nurları isimli kitabımızda) inşallah birer birer açıkladık. Allah razı olsun. Geniş bir konu. Oradan okursanız bilgiyi alacaksınız inşaallah.

"Hangi tefsirlerden yararlanabiliriz?" (Ne yazık ki 23’ünde de hatalar var. Özellikle hidayet kavramı bütünüyle yok edilmiş.)

Benzer konular