İmam-ı Gazali Hazretlerinin bizlere mürşidlik etmesini istemek doğru mudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » İmam-ı Gazali Hazretlerinin bizlere mürşidlik etmesini istemek doğru mudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İmam-ı Gazali Hazretlerinin bizlere mürşidlik etmesini istemek doğru mudur?

İmam-ı Gazali Hazretlerinin bizlere mürşidlik etmesini istemek doğru mudur? Nasıl isteyebiliriz? Bize ilim verip doğru yola iletici olabilir mi? Şu davranışları yap, şu davranışları yapma diyebilir mi? Onunla konuşabilir miyiz? Şirk ve bid’at olur mu? Cevap verirseniz sevinirim.  

A benim sevgili kardeşim, evladım! Hayatta olan mürşidler var. Neden onlardan birini değil de İmam-ı Gazali Hazretlerinin mürşidlik etmesini istiyorsunuz. Onun mürşidliği mümkün değildir. Mürşidlik nedir bilir misiniz? Kendisine tâbî olduğunuz zaman Allah'ın cereyanının size geçeceği, üzerinde Allah'ın cereyanı bulunan bir yetkili. Allah'ın kendisine irşad yetkisi verdiği bir kişi veya sadece Allah'ın cereyanına sahip, daha üstün bir mürşide sizi ulaştırmak için vasıta olacak ilk mürşid.

“Bu şirk veya bid’at olur mu?” Hayır, onunla konuşmanız yani İmamı Gazali Hazretleriyle konuşmanız ne şirk olur ne de bid’at olur. Konuşabilirsiniz, hiç bir mahsuru yok. Ama mürşidlik etmesini istemeniz yanlış olur. Çünkü hayatta değil. Mürşidlik görevini yapması mümkün değil.

“Nasıl isteyebiliriz?” diyor kardeşimiz. Hacet namazını kılıp Allahû Tealâ'dan isteyin, O'nun size mürşid göstermesini. Eğer Allahû Tealâ uygun görürse onu size gösterecektir. Ama bir defa daha ifade edelim, bu geçerli olan bir irşad müessesesi değildir. Bir defa daha söyleyelim; bir mürşidin mutlaka hayatta olan ve Allah'ın cereyanına sahip olan birisi olması lazım.

“Onunla konuşabilir miyiz” diye soruyor kardeşimiz. Eğer görebilirseniz, Allahû Tealâ nasip ederse elbette konuşabilirsiniz de.

Benzer konular