Dabbet’ül arz ve yecuc mecuc arasındaki bağ nedir? Mü’minlere bir imtahan mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dabbet'ül Arz » Dabbet’ül arz ve yecuc mecuc arasındaki bağ nedir? Mü’minlere bir imtahan mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dabbet’ül arz ve yecuc mecuc arasındaki bağ nedir? Mü’minlere bir imtahan mıdır?

Dabbet’ül arz ile yecuc mecuc arasında bir bağ yoktur. Dabbet’ül arz kıyâmetin kopmasından evvel dünyada çıkacak olan Neml Suresinin 81. âyet-i kerimesinde:

27/NEML-82: Ve izâ vakaal kavlu aleyhim ahracnâ lehum dâbbeten minel ardı tukellimuhum ennen nâse kânû bi âyâtinâ lâ yûkınûn(yûkınûne).
Ve onların üzerine (Allah’ın Kitap’ta söylediği) söz vuku bulunca, onlara arzdan dabbe çıkardık (çıkarırız). İnsanların (Kitap’taki) âyetlerimize yakîn hasıl etmediklerini söyleyecek.


Allahû Tealâ’nın ifade buyurduğu insan gibi konuşabilen bir arz hayvanı mânâsına geliyor dabbet’ül arz. Ve o kitabın âyetlerini anlamadınız diyecek insanlara. Yecuc mecuc ise yer altında yaşayan ve kıyâmetin habercisi olarak yeryüzüne çıkacak olan insan benzeri mahlûklar. Bu mahlûkların arasında hiç mü’min mevcut olmayacak. Hepsi tagut tarafında şartlandırılmış zulmani işler yapan insan benzeri mahlûklar. Ve asırlarca yıl önce, binlerce yıl önce yollarını madenler eriterek kapatan bir engel vardı aramızda. Ama o kıyâmetin vücut bulmasından önce o engel kalkacak. Bir zelzele ile olması kuvvetli bir ihtimal. Yecuc mecuc o zaman Zulkarneyn tarafından kapatılan evlerine kadar ulaşan, yolu aşamayacakları için gelemeyen, dünyaya ulaşamayan yecuc mecuc o zaman tam dünyaya ulaşacaklar. Ve dünyadaki son savaş vücuda gelecek.

“Mü’minlere bir imtahan mıdır?”

Evet, son savaş mü’minlere bir imtihandır. Mü’minler ile yecuc mecuc arasında vücut bulacaktır.

Benzer konular