Cezbeyi anlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cezbe » Cezbeyi anlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Cezbeyi anlatır mısınız?

Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve şükrederiz ki Çanakkale’li kardeşlerimizle birlikte Balıkesir’de bizleri sizlerle buluşturdu. İnşaallah Çanakkale’de bir konferansı Rabbim bize nasip kılması dileğiyle sorumu arz ediyorum: Cezbeyi anlatır mısınız?”

Cezbe, bir insanı Allahû Tealâ’nın titretmesidir. “Onların kalpleri titrer.” diyor Allahû Tealâ.

8/ENFÂL-2: İnnemâl mu'minûnellezîne izâ zukirallâhu vecilet kulûbuhum ve izâ tuliyet aleyhim âyâtuhu zâdethum îmânen ve alâ rabbihim yetevekkelûn(yetevekkelûne).
Gerçek mü’minler onlardır ki; Allah zikredildiği zaman kalpleri titrer (cezbelenir). Ve onlara Allah’ın âyetleri okunduğu zaman onların îmânlarını arttırır ve Rab’lerine tevekkül ederler.


Cezbe, Kur’ân-ı Kerim'de birçok âyette geçiyor. İşte o kalbin titremesi Allahû Tealâ’nın cezbesiyle gerçekleşen bir olaydır. Buna “cezbe” diyoruz. Hamdolsun ki bizim kardeşlerimiz arasında çok sayıda cezbeli kardeşimiz var inşallah, sözleri o titreyiş sırasındaki Allahû Tealâ’nın, onlar tarafından çıkartılan sesi… Allahû Tealâ şiddetle bir anda sarstığı için onlar ellerinde olmadan bu sesi çıkartıyorlar. O ses, cezbe sesidir. Aslında Allahû Tealâ’nın bir ni’metidir.

Benzer konular