Gece namazına kaçta kalkılıyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Namaz » Gece namazına kaçta kalkılıyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Gece namazına kaçta kalkılıyor?

Gece namazının kılınabilmesi için saatin gece yarısını geçmesi gerekir, şimdiki saatle 24.00’ü. Evvelce 01.00’i geçe, saat 01.00’i aştıktan sonraydı, saatler 1 saat ileri alındığı zaman. Şimdi normale döndü. Gece 24.00’ü geçtiğinde hemen gece namazına kalkabilirsiniz. Teheccüd namazı deniyor, Kur’ân-ı Kerim’de buna.

“Gece teheccüde kalk da gecenin en az üçte birini, en çok üçte ikisini teheccüd namazı kılarak geçir.” diyor Allahû Tealâ. Bu gece namazı çok önemli bir namaz sevgili kardeşlerim! Biz Ankara’dayken 40 gün itikâfa çekilmiştik ama 41. gün perşembe olduğu için (her perşembe oruç tutarız bizim bütün kardeşlerimiz. Biz hepimiz, her perşembe günü mutlaka orucumuzu tutarız.) Ramazanda tabiî bütün Ramazan tutarız ama her perşembe mutlaka tutarız. Başlangıçta pazartesi-perşembe olarak iki gün tutuyorduk. Sonra Allahû Tealâ pazartesi'yi kaldırdı, perşembeleri tutuyoruz. Sünnet-i seniyeye tam bir riayetimiz söz konusu.

O 40 gün Peygamber Efendimiz (S.A.V) gibi kılmak istedik namazları. Sevgili kardeşlerim! Onlar nasıl kılmışlar ki; bırakınız ellerimizin üzerinde namaz kılmayı, secde etmeyi, dirseklerimizi yere dayayıp secde etmemize rağmen 3 saatten fazla dayanamadık. Onlar gecenin üçte ikisi kadar namaz kılıyorlardı. İşte gece namazı, o teheccüd namazı çok muhteşem bir namazdır. Kılanlar mânâsını bilirler, zevkini de tatmışlardır.

Benzer konular