Ben sizden el öperek tövbe almadım. Ancak size tâbî olanların yaptıklarını yapıyorum. Bu doğru mudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Ben sizden el öperek tövbe almadım. Ancak size tâbî olanların yaptıklarını yapıyorum. Bu doğru mudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ben sizden el öperek tövbe almadım. Ancak size tâbî olanların yaptıklarını yapıyorum. Bu doğru mudur?

Doğru değildir, eksiktir. Tövbe almadığınız sürece hedeflerinize hiçbir zaman ulaşamazsınız. Nereden buna ihtiyaç göstermiş kardeşimiz? Ben doğrusu hayret ettim. Böyle bir karara varmak için bir bilene sorması gerekirdi kardeşimizin. “Bir mürşide, bir kâmil mürşide varmasan olmaz.” diye hatta bir de şiir bile var.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ, acaba niçin el öptürüyor insana, bir mürşide? Çünkü o kişi tövbe ederek el öptüğü zaman, Allah'tan gelen mürşidine ulaşmış olan cereyan mürşidinden kendisine de ulaşıyor. E, bu noktadan itibaren kişi aşk ile zikirlerini yapmaya başlıyor. Tâbiiyetini de gerçekleştirmiş ve ruhu vücudundan ayrılıyor. Tâbiiyetini gerçekleştirdiği anda, tâbî olduğu anda ruh vücudu terk eder, Allah'a doğru yola çıkan kafileye o da karışır. 7-8 aylık bir devrede de o ruh diğer ruhlarla birlikte Allah'ın Zat’ına ulaşır. O kişi ne olur? O kişi ermiş evliya olur. Hepinizin hedefi bir defa bu olmalı sevgili kardeşlerim! En azından ermiş evliya olmalısınız. Ruhunuz Allah'a mutlaka dünya hayatını yaşarken ulaşmalı. Bir sorunuz olursa bize ulaşın, biz sorarız ve cevabını veririz size inşaallah. Allah razı olsun.

Benzer konular