Her gün Allah'a dua ediyoruz. Ancak dualarımız kabul olmuyor. Bunun nedeni nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dua » Her gün Allah'a dua ediyoruz. Ancak dualarımız kabul olmuyor. Bunun nedeni nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Her gün Allah'a dua ediyoruz. Ancak dualarımız kabul olmuyor. Bunun nedeni nedir?

Aslında çok güzel bir şey, her gün Allahû Tealâ’ya dua etmek. Ama bunu soran kardeşimize bizim de bir sualimiz var. Sevgili kardeşim! Günde ne kadar zikrediyorsun? Mürşidine tâbî oldun mu?

Tâbiiyet, bu konudaki en sağlam zemindir. Kişi hacet namazını Allah'tan soracaktır. Mürşidini Allah ona gösterecektir. Ve onun gösterdiği mürşide veya o mürşidin kendi bulunduğu yerde bir vekili varsa o vekile ulaşıp, ona tâbî olduğu zaman kişinin ruhu vücudundan ayrılır, Allah'a doğru yola çıkar. Bu yolculuk 7-8 aylık bir yolculuktur. O devrenin sonunda, o kişinin ruhu Allah'a ulaşır. Ve o kişi ermiş evliya olur. Ne demek ermiş evliya burada? Ruhu Allah'a ulaşmış, Allah'a ermiş.

İşte Allahû Tealâ hepimize ruhundan üfürüyor doğduğumuz anda. Ama bunu geri istiyor. “Ruhunuzu da Bana teslim edeceksiniz.” diyor. “Fizik vücudunuzu da nefsinizi de iradenizi de Bana teslim edeceksiniz.” diyor. “Daha üst kat, daha üst kat, daha üst kat cennete girmek isteyenler bunları yapmalıdır.” diyor Allahû Tealâ.

Sevgili kardeşlerim! İnsanlar için Allahû Tealâ’nın istediği şey hiç de zor değil. Üstelik de çok zevkli bir olay. Kim Allah'ın yoluna girerse, mürşidine tâbî olursa, o kişi huzur içinde bir dünyada, ruhu Allah'a ulaşıncaya kadar mutlak olarak yaşar. Ve bu noktadan sonraysa daha çok mutlu olur. Çünkü belki ruhundan sonra fizik vücudunu da teslim edecektir. Ondan sonra nefsini de teslim edecektir. Ondan sonra belki iradesini de Allah'a teslim edecektir. Ve mutluluğu gün geçtikçe artacaktır, artacaktır.

Allah razı olsun.
 

Benzer konular