Ben de tövbe almak istiyorum. Ama “Ya yapamazsam?” diye korkuyorum. Yardımcı olur musunuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Tövbe » Ben de tövbe almak istiyorum. Ama “Ya yapamazsam?” diye korkuyorum. Yardımcı olur musunuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ben de tövbe almak istiyorum. Ama “Ya yapamazsam?” diye korkuyorum. Yardımcı olur musunuz?

Evlâdım, korkman bana çok anlamlı gelmedi. Yani bir kişi harekete geçer, başarır veya başaramaz. Ve başaramazsan, başaramayanlardan birisi olursun sadece. Ama bu sana zarar vermez. Sen Allah’a ulaşmayı dileyip de bu gayretin içinde olursan, çok büyük bir ihtimalle mutlaka Allahû Tealâ seni hedefine ulaştırır. Eğer kalbindeki talep gerçek anlamda varsa o zaman bunu başarmaman mümkün değildir. Zaten başaramayan bir kimsenin kalbinde böyle bir talebin gerçek anlamda yerleşmiş olması mümkün değildir. Allahû Tealâ diyor ki:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Allahû Tealâ aynı anda herkesi kontrol altında tutar. Herkesle irtibattadır. Ve kim Allah’a ulaşmayı dilemişse onu mutlaka Kendisine ulaştıracak olan bir mürşide Allahû Tealâ o kişiyi gönderir. Ve o kişinin tâbiiyetle beraber ruhu vücudundan ayrılır, Allah’a doğru yola çıkar. 7-8 aylık bir devrede de bu ruh Allah’a ulaşır. Bu, Allah’ın kanunudur. Eğer kişi gerçek anlamda bir talebin sahibiyse 7-8 aylık bir devrede, mürşide tâbiiyetten sonraki 7-8 aylık bir devrede o kişinin ruhu mutlaka Allah’a ulaşır. O kişi ermiş evliya olur. Allah razı olsun.

Benzer konular