Ev almak için faizli kredi çekmem uygun olur mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Faiz » Ev almak için faizli kredi çekmem uygun olur mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ev almak için faizli kredi çekmem uygun olur mu?

Sayın Hocam! Sorum şu olacaktır: Gayri müslim bir ülkede yaşıyoruz. Yani Brüksel’de. İki çocuk ve bir eşim var. Bir ev almak istiyorum. Fakat faizli bir kredi çekmem icap edecek. Ama bu konuda bir görüşten bir görüşe fark olduğu gibi benim de niyetimde değişme ihtimali oluyor.

Faizli kredi çekmeyi onaylayan ya da onaylamayan da var. Bu bir dîni bir ihtilaf mıdır? Sizin bu konudaki görüşünüz ne? Bu iki dîni teşkilatın ayrı bir görüşü var. Bu nedir?

Sevgili kardeşlerim! Bizim görüşümüz şu: Eğer bir ülkede enflasyon varsa -ki şu anda bütün ülkelerde az veya çok enflasyon var- eğer kredi faizi enflasyon haddinin altındaysa o zaman siz faiz almış olmazsınız. Faiz vermiş olmazsınız. Probleminiz yok.

Eğer enflasyon haddi kredi faizinin, kredi faizi enflasyon haddinin üzerindeyse aradaki fark kadar faiz vermiş olursunuz. Onun için krediyi çekerken buna göre değerlendirin. Ve böyle bir dizaynda eğer aldığınız paraya vereceğiniz faiz zannettiğiniz şey aslında enflasyon haddinin altındaysa o bir faiz değildir. Dîni görüşlerin ne olduğu konusunda bir inceleme yapmadık. Ama Allah’ın bize öğrettiği bu.

“Gayri müslim bir ülkede faizli bir kredi çekmede şahsi görüşünüz nedir?”

Hiçbir mahsuru yok. Söylediğim şartla.

“Bizi bu konuda aydınlattığınız için sizden ve bu teşkilattan Allah razı olsun. Saygılarımla.”

Allah sizden de razı olsun sevgili kardeşim!

Benzer konular