Hocam! İnternette sizlere ve talebelerinize çok hakaret ediliyor.

Anasayfa » Ana Sayfa » İdrak Etmek » Hocam! İnternette sizlere ve talebelerinize çok hakaret ediliyor.
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hocam! İnternette sizlere ve talebelerinize çok hakaret ediliyor.

Hocam! İnternette sizlere ve talebelerinize çok hakaret ediliyor.

Sevgili kardeşim! Bilmiyor musun yavrum? Meyve veren ağaç taşlanır. Başkaları taşlanmaz. Vaktiyle biz Devlet Planlama Teşkilatı’nda çalışırken Turgut Özal da öyle söylüyordu. Biliyorsunuz ki son zamanlarda gelmiş geçmiş en üstün seviyedeki başbakan, cumhurbaşkanı hep O’ydu. Planlama Teşkilatı’nın da, evvelâ ondan evvel Planlama Teşkilatı’nın başındaydı. Meyve veren ağaç taşlanır. Ama onları haklı gösterecek olan bir sebep daha var.

İnsanlar Kur’ân’ı unutmuşlar. Kur’ân artık insanlar tarafından bir öğretim vasıtası değil. Kur’ân’ın manasının ne olduğunu hiç kimse tarafından araştırılmıyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V) diyor ki: “Aranızda en hayırlınız, Kur’ân’ı öğrenen ve öğretendir.” Bugün de Kur’ân okumanın yarışları yapılıyor. Kıraat, tilavet ve birinciler seçiliyor. Herkes harıl harıl Kur’ânı okumayı öğreniyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V): “Aranızda en hayırlınız Kur’ân’ı öğrenen ve öğretendir.” diyor. İşte o, bu devirdeki Kur’ân’ı öğrenen, Allah’tan öğrenen biziz. Onu Allah’tan öğrendiğimiz için de öğreten biziz. Çünkü başkaları şu anda bilmiyorlar. Biz, Kur’ân’dan onların bilmediği neyi biliyorsak sadece onlar o kadarını biliyorlar. Biz de o kadarını biliyoruz, Allah bize o kadarını öğrettiği için. Daha ötesini öğrettiği zaman, size öğretmemiz icap eden şeyi o zaman öğreteceğiz. Ama şu anda bizde bazı sırlar var ki, onları size söyleyemiyoruz. Henüz liyakatiniz ona müsait olmadığı için. Meselâ Yunus’un sözünü hatırlayın:

Bana bende demen
Bende değilem
Bir ben vardır bende
Benden içeri

Bunun arkasındaki sırrın ne olduğunu size söyleyemiyoruz. Ama biz onu yaşıyoruz.

Evet, internette bize hakaret ediliyormuş? Olur, böyle şeyler. Bu devam edecektir ama her geçen gün bulutlar daha çok dağılacak, gerçek kimliğimiz ortaya çıkacaktır. Hele önümüzdeki harp gerçekleştiği zaman, o zaman bize ihtiyaç şiddetle artacaktır ve harbin kazanılmasında büyük rolümüz olacak. Haa, bunu da bir kenara yazın. Şimdiye kadar hep aynı şeyi söylemişimdir: “Bunu yazın.” demişimdir. Bir gün olacağını göreceksiniz. Bugüne kadar hepsi oldu. Neden? Biz söylediğimiz için mi? Hayır, Allah söylettiği için. Biz bir hiçiz. Biz sadece ve sadece ve sadece bir vasıtayız sevgili kardeşlerim.

Gelecekte İslâm Birliği kurulacaktır. Gelecekte dünya sulh ve sükûna kavuşacaktır, dünyayı bizatihi Allah idare edeceği için. Biz bir görüntü olacağız gene şimdiye kadar olduğu gibi. Ama idare eden O olacaktır. Bu insanlar bize ne yazık ki hakaret etmekte ne yazık ki devam edecekler. Ama görüyorsunuz ki bu hakaretler bizi hiç ilgilendirmez. Bir söz vardır sevgili kardeşlerim; belki biraz ayıp kaçacak ama atalarımız öyle söylüyor: “İt ürür, kervan yürür.” diyorlar. Onun için bizim kervanımız biz hayatta olduğumuz sürece hep yürüyecektir. İnsanlar da hep bize çamur atmaya çalışacaklardır. Onlar devam etsinler. Umurumuzda bile olmaz. İlgilenmeyiz böyle şeylerle sevgili kardeşlerim.

“Bu konuda temel standartları açıklarsanız iyi olur.” (Açıkladık.)

“Kardeşlerimiz, yani Milaslı Müslüman kardeşlerimiz, inşaallah bu tebliğden ibret alırlar. Allah razı olsun.” (Allah sizden de razı olsun.) 
 

Benzer konular