Virdimi tam manasıyla yapmam için ne yapmam gerekiyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Görevlerimizi Yapmak » Virdimi tam manasıyla yapmam için ne yapmam gerekiyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Virdimi tam manasıyla yapmam için ne yapmam gerekiyor?

Selâmun aleykum ve rahmetullâhi ve berakâtuhu.
 
Üniversite öğrencisiyim ve yurtta kalıyorum, virdimi tam manasıyla yapamıyorum. Bunun için vicdan azabı çekiyorum. Yurtta vird yaparken namaz kılarken benden korkuyorlarmış. Ne yapmam gerekiyor virdimi tam manasıyla yapmam için?

Korkmalarının sebebini sor onlara. Onları ikna etmen lazım evladım. Vird yapan ya da namaz kılan bir kimsenin nesinden korkulur onu pek anlayamıyorum. Ama senin gibi kardeşlerimizin bulunduğu bir yurda çıkamaz mısın? O zaman bu konu herhalde halledilir.  

Ben hem ilim öğrenmek istiyorum, hem Allah (c.c)'ya ulaşmak istiyorum.

Tamam, ilim öğrenmek için her zaman Nur TV’yi izlemek imkânının sahibisiniz. Dilediğiniz zaman bilgisayardan bize ulaşabilirsiniz. 6 bin saatten fazla konuşmamız var bilgisayarda. Dilediğiniz her konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yolumda bir sürü sınav var.

Sınav için ders çalışmanın zamanı ayrıdır. Allah ile ilişki kurulan, namaz kılmanın, zikir yapmanın zamanı ayrıdır. İkisine de zamanınız var.

Bizim mürşidimiz Gavs-ı Sani Hz.lerinin sizden haberi var mı?

Mutlaka olması lazım.

Ben ayrıca Nur cemaatiyle de içiçeyim ama onlardan uzağım. Manevi yönden onlara karşı nasıl davranmalıyım?

Onlar da Allah’ın dostu olmaya çalışıyorlar. Ne yazık ki artık Nur cemaati tabiiyet müessesesini unutmuş durumdalar. Bu açıdan Allah’ın Kur’ân-ı Kerim emrini uygulamamış oluyorlar. Biz onlar adına bundan hüzün duyuyoruz. Ayrıca Said-i Nursi Hz.leri 3 mürşide tâbî olduğu halde bunu açık ve kesin bir şekilde yazdığı halde “tabiiyet değildi.” diyorlar, “O gitti orda ilim öğrendi.” Ama kaynaklar tabiiyetinin olduğunu söylüyorlar. Zaten kendisi de “Îmân intisaptır.” diyor.  Çünkü intisapla kişi îmânı artan bir mü’min olur. Kalbine îmân yazılır. Nurcu kardeşlerimiz hep dost oluruz. Dost olmak ümidindeyiz. Bir kısmıyla da dostluğumuz devam ediyor. Aralarında bir kısmı bize dostluk kurmaya yanaşmıyor. Bunun için bizim bir şey yapmamız mümkünse biz her zaman yaparız. Allah’ın yolunda olan hiç kimse ile karşı karşıya olmak bize yakışmaz.

Benzer konular