Allah bütün insanların mutlu olmasını istediğine göre kişi mutluluğu elde edebilmek için nasıl bir liyâkatın sahibi olmalıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Musibet » Allah bütün insanların mutlu olmasını istediğine göre kişi mutluluğu elde edebilmek için nasıl bir liyâkatın sahibi olmalıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah bütün insanların mutlu olmasını istediğine göre kişi mutluluğu elde edebilmek için nasıl bir liyâkatın sahibi olmalıdır?

Kişi herşeyden evvel Allah’a ulaşmayı dilemelidir. Bu, konunun temelidir. Allahû Tealâ ne istiyor? O kişinin ruhunun, dünya hayatını yaşarken Kendisine ulaşmasını emrediyor.

89/FECR-29: Fedhulî fî ibâdî.
(Ey fizik vücut!) O zaman, (nefsini tezkiye ettiğin ve ruhunu Allah’a ulaştırdığın zaman Bana kul olursun) kullarımın arasına gir.


“irciî ilâ Rabbiki: Rabbine geri dön.” “Geri dönerek Rabbine ulaş.” diyor ruha.

Allahû Tealâ’nın emri açık ve kesin. Kim bu istikamette bir gayretin sahibi olursa Allahû Tealâ onu mutlaka hedefine ulaştırır. Gene ifade Kur’ân-ı Kerim’den:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” buyuruyor Allahû Tealâ.

Allah razı olsun.

Benzer konular