Bugüne kadar öğrendiğimiz İslâm’da neden sadece ibadetlerden bahsediliyor da teslim olmak ve nasıl teslim olunacağına dair bir bilgi verilmiyor? Bu konuda bizi aydınlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Teslim » Bugüne kadar öğrendiğimiz İslâm’da neden sadece ibadetlerden bahsediliyor da teslim olmak ve nasıl teslim olunacağına dair bir bilgi verilmiyor? Bu konuda bizi aydınlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bugüne kadar öğrendiğimiz İslâm’da neden sadece ibadetlerden bahsediliyor da teslim olmak ve nasıl teslim olunacağına dair bir bilgi verilmiyor? Bu konuda bizi aydınlatır mısınız?

Herkese göre bunun ayrı bir sebebi vardır. İnsanlar kendilerine öğretilenle görevlerini yapmaktadırlar. Eğer onlara,  sizin söylediğiniz istikamette açıklamalarda bulunulmamışsa, onların o bulunulmayan kardeşlerimizin bu istikamette bilgi vermesi de elbette mümkün değil. Ama realiteye baktığımız zaman şunu görüyoruz: Hz. Musa mı? Bir peygamberdir. Hz. İsa mı? Bir peygamberdir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz mi? Bir peygamberdir. Öyleyse peygamberlerin Allah tarafından kendilerine indirilmiş kitaplara baktığımız zaman, Tevrat’ta da İncil’de de Kur’ân-ı Kerîm’de de (sırayla konuşuyoruz, geliş sırasına göre)  aynı esasların var olduğunu görür:

* Allah’a ulaşmayı dilemek
* Mürşide tâbiiyet
* Ruhun Allah’a ulaşması
* Fizik bedenin teslimi
* Nefsin teslimi
* Muhlis olmak
* İradeyi Allah’a teslim etmek

Aynı isimler kullanılmıyor. Bu, eşyanın tabiatına uygun. Çünkü ayrı ayrı ülkelerde, ayrı ayrı lisanlar söz konusu. Ama realite değişmiyor. Allah’a ulaşmayı dilemek, mürşide tâbiiyet, ruhun Allah’a teslimi, fizik bedenin teslimi, nefsin teslimi, muhlis olmak ve iradeyi Allah’a teslim etmek 7 tane safha ve 7 safha, 3 kitaplı dînde de mevcut sevgili kardeşlerim! Bunun neticesi ne çıkıyor? Hz. Musa da bir peygamberdir, Hz. İsa da bir peygamberdir, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) de bir peygamberdir, görev sıraları itibariyla. Allahû Tealâ önce birini, sonra ötekini,  en sonra da üçüncüsünü dünyaya getiriyor ve getirdiği zaman ayrı ayrı kitap sahipleri peygamberler çıkıyor ortaya. İncil de Tevrat da ya da baştan konuşalım, Tevrat da İncil de Kur’ân-ı Kerîm de ayrı ayrı 3 tane peygambere verilen kitaplardır. Üçü de temel olarak bakıldığında aynı esasları mutlaka ihtiva eder.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular