"Tâbîiyet el öperek gerçekleşir." buyurdunuz. Bir mürşid vekilinin elini öpmek ile mürşidin elini öpmek arasında fark var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » "Tâbîiyet el öperek gerçekleşir." buyurdunuz. Bir mürşid vekilinin elini öpmek ile mürşidin elini öpmek arasında fark var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"Tâbîiyet el öperek gerçekleşir." buyurdunuz. Bir mürşid vekilinin elini öpmek ile mürşidin elini öpmek arasında fark var mıdır?

Fark vardır. Birisi Allah katında diğerinden üstündür. Ama bu fark vardır diye kişiye tesir standartları değişmez. O mürşidin elini öperek başkalarına yardım eden Allah dostları, başka insanlara el vermek yetkisinin sahibi olmuşlarsa, aynı işlem onlar tarafından da gerçekleştirilebilir. Ve bu Allahû Tealâ’nın ni’metidir. Çünkü ne kadar çok yere insanlar ulaşabilirse o kadar çok insan cehennemden kurtulacaktır.

Sevgili kardeşlerim! Biz, insanlara cehennemden bahsettiğimiz zaman, insanlar pek sağlam bir şekilde konuya yaklaşamıyorlar. Ne kadar isterdik onların da cehennemi görmesini! Eğer görselerdi, hiçbirisi o standartlarda kalamazdı. Derhal Allah'a ulaşmayı dilerlerdi, derhal mürşidlerini sorarlardı, derhal tâbiiyetlerini gerçekleştirirlerdi. Ve bütün güçleriyle ruhlarını Allah'a ulaştırmak için çalışırlardı. Bitirirlerse fizik bedenlerini de sonra nefslerini de sonra iradelerini de Allahû Tealâ’ya ulaştırmak için adeta yarışırlardı. Ama insanlar görmüyorlar ve bilmiyorlar, bu da imkânsız bir şey zaten. Allah'ın yoluna girmedikçe kalp gözü açılmadıkça bu söylediğim şeylerin gerçekleşmesi mümkün değildir.

Sevgili kardeşlerim! Hiç kimse Allah'ın yoluna girmedikçe kalp gözü açılmaz. Kalp gözü açılmazsa fizik ötesi olayları göremez. İnsanlardan kim kalp gözünün açılmasını istiyorsa o, mutlaka hacet namazını kılıp mürşidini Allah’tan sormalı ve ona ulaşıp mutlaka tâbî olmalıdır ki ruhu vücudundan ayrılsın, Allah'a doğru yola çıksın ve 7-8 aylık bir devrenin sonunda ruh Allah'a ulaşsın da o kişi ermiş evliya hüviyetine ulaşsın. Bütün insanlar için kapılar açık.

Allah razı olsun.

Benzer konular