Çok defa hacet namazı kılmama rağmen bir şey göremedim. Sebebi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hacet Namazı » Çok defa hacet namazı kılmama rağmen bir şey göremedim. Sebebi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Çok defa hacet namazı kılmama rağmen bir şey göremedim. Sebebi nedir?

Evvelâ bu kardeşimize bir sualim var. Hacet namazı kılarken “Ne yaptın?” diye sorabilir miyim oradaysa?

- Bu konuda bir açıklama yapmamış izleyicimiz Muhterem Efendimiz! Sadece birçok kez kılmasına rağmen göremediğini bildirmiş, inşaallah Muhterem Efendimiz!

Hacet namazını kılmak boy abdesti almaksızın geçerli olmaz. Acaba herşeyden evvel bu kardeşimiz bunu gerçekleştirdi mi?

Sevgili kardeşlerim! Allah’ın kanunları var. Onlara riayet etmeliyiz. Riayet edersem mükâfatını alırız. Allahû Tealâ bütün insanların değil ruhlarını fizik bedenlerini de nefslerini de iradelerini de Allah’a teslim etmelerini ve en üst noktalara da ulaşmalarını ister. İstediği şey, bütün insanların mutlu, daha mutlu, daha mutlu olmasıdır.

Öyleyse bize düşen bir görev var. Allahû Tealâ mademki bize mürşidleri vermiş. Öyleyse Allahû Tealâ’dan yardım isteyip kişinin tâbiiyetini mutlaka gerçekleştirmesi söz konusu. “Kim mürşidi?” Size birisi böyle bir şey sorarsa; “Hemen hacet namazını kıl, Allah’tan mürşidini sor. Sonra gel, konuşalım.” tarzında olmalı.

Sevgili kardeşlerim! Mürşide tâbiiyet olmaksızın hiç kimsenin ruhu vücudunu terk etmez. Bu Allah’ın kanunudur. Bir insanın ruhunun vücudunu terk edebilmesi, o kişiye Allah’ın tayin ettiği o mürşide tâbî olunmasıyla tahakkuk edebilir.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Kim Allah’ın tayin ettiği mürşid? O mürşid belliyse çok kolay. Kişi gidecek, mürşidine tâbî olacak. Tâbiiyetle beraber o mürşidin kendi mürşidi olduğu artık kesinleşmiştir. Kişi hacet namazını kılmıştır. Görmüştür. Allah’tan sormuştur. Teyit edilmiştir. Ve neticede kişi o mürşide ulaşmıştır. Tâbî olmuştur. Bu bir tâbiiyettir. Ruhun mutlaka vücuttan ayrılmasını ifade eder. Ve süreç 7-8 aylık bir devredir. Bu 7-8 aylık bir devrede bu kişi hiçbir değişiklik görmediyse, yaşamadıysa o zaman gördüğü, Allahû Tealâ’nın ona gösterdiği şey mürşid değildir.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Ancak hacet namazını kılan, boy abdesti alarak hacet namazını kılan bir insan Allah’tan mürşidini sorabilir ve Allahû Tealâ ona gösterir. Burası bir Allah’ın kaydettiği realiteye uymak. Ya uyar kişi boy abdestini alır, hacet namazını kılar. Allahû Tealâ’dan mürşidini sorar. Allahû Tealâ’dan kendi mürşidini sorar. Ve o mürşide ulaşıp onun önünde tövbe eder. Bu tövbe gerçekleştiği an, o kişinin ruhu vücudunu mutlaka terk eder.

Allah razı olsun.

Benzer konular