Yaptığımız hatalar karşısında Allah'a tövbe ediyoruz. Bu tövbenin bir şekli, duası ve sözleri var mıdır? Nasıl tövbe etmeliyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Yaptığımız hatalar karşısında Allah'a tövbe ediyoruz. Bu tövbenin bir şekli, duası ve sözleri var mıdır? Nasıl tövbe etmeliyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Yaptığımız hatalar karşısında Allah'a tövbe ediyoruz. Bu tövbenin bir şekli, duası ve sözleri var mıdır? Nasıl tövbe etmeliyiz?

Evvelâ bir defa boy abdesti alacak kişi. Ondan sonra da: "Yarabbi!" diyecek. "Ben yaptığım bu günahtan çok mutsuzum, affımı diliyorum. Beni affetmek lütfunda bulunmanı diliyorum Yüce Allah'ım. Günahımı af buyur."

Allahû Tealâ, onun günahını affeder veya etmez. O, kişinin durumuna bağlıdır. Ama kişi zikirlerini arttırmakta devam ederse o zaman onun nefsinin kalbindeki afetler adım adım çözülecektir, kapı dışarı edilecektir.

Sevgili kardeşlerim! Zikir, niçin acaba Allahû Tealâ tarafından şu cümle ile birinci sınıf bir sonuca ulaşıyor? Allahû Tealâ diyor ki:

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve: Ve.
le: Mutlaka.
zikrullâhi: "Allah, Allah, Allah, Allah, Allah..." diye sesle veya "Allah, Allah, Allah, Allah, Allah..." diye sessiz Allah'ın ismini zikretmek daha büyük, diyor Allahû Tealâ.

"Bütün ibadetlerden daha büyüktür." diyor.

Demek ki namaz kılmak da oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de; işte ne kadar ibadetler varsa o ibadetlerin hepsinden daha büyük bir ibadet var. O ibadet, Allah'ın isminin "Allah, Allah, Allah..." diye zikredilmesidir ve bir insanın kalbine nur taşıyan tek standart budur.

Allah razı olsun.

Benzer konular