Daimî zikir sahibi olmak için nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl bir davranış sergilemeliyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Daimî zikir sahibi olmak için nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl bir davranış sergilemeliyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Daimî zikir sahibi olmak için nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl bir davranış sergilemeliyiz?

Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu! (Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berekâtuhu!) Ellerinizden öper, sonsuz selâmla selâmlarım. Efendimiz, daimî zikir sahibi olmak için nelere dikkat etmeliyiz?

Daimî zikir sahibi olmak için o öten saatlerden bir tane almalısınız. Kulaklarınıza bir tane mp3 takmalısınız. Ve saatinizi evvelâ 60 dakikaya ayarlamalısınız. Her hafta bir dakika azaltacaksınız. Her 60 dakikada bir, baştan saatiniz çalacak; çalınca siz hemen zikre başlayacaksınız. Ne kadar devam edebilirseniz. Belli bir saat sonra tekrar çalınca mutlaka devam etmelisiniz. Süre giderek kısalacak. Yarım saat, hatta 15 dakikaya, 10 dakikaya, 5 dakikaya, 1 dakikaya inecek. O indikçe her saat çalışında mutlaka zikre başlamayı usul haline getirebilirseniz daimî zikre mutlaka ulaşırsınız.

“Nasıl bir davranış sergilemeliyiz?” Böyle…
 
“Daimî zikrin sahibi olabilmemiz için dua eder misiniz?” Elbette ederiz. Bu sizin iradenize bağlı. Biz de dua ederiz Allahû Tealâ kabul buyurursa himmet olur. Allah razı olsun.

Benzer konular