Gusül abdestli bir şey giymek gerekir mi? Ve alırken kelime-i şahadet ve buna benzer bir şey okunabilir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Abdestli Olmak » Gusül abdestli bir şey giymek gerekir mi? Ve alırken kelime-i şahadet ve buna benzer bir şey okunabilir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Gusül abdestli bir şey giymek gerekir mi? Ve alırken kelime-i şahadet ve buna benzer bir şey okunabilir mi?

“Gusül abdestli bir şey girmek gerekir mi?” Ne demek yani? Şeyler gusül abdesti almaz. Gusül abdesti alacak olan biziz. “Gusül abdesti alarak bir şey gerekir mi?” diye mi soruyor kardeşimiz? Sualinin mânâsını anlayamadık. “Gusül abdestli bir şey giymek gerekir mi?” Yani gusül abdesti olan bir şey giymek gerekir mi? Bunun mânâsı. Bu olmaz böyle bir şey. Eşyalar gusül abdestli olmaz. Gusül abdestli alan biziz.

“Gusül abdestli iken bir şey giymek gerekir mi?” Elbette gerekir. Bir kadın için örtünmek temel şarttır. Gusül abdesti aldıktan sonra giyineceksiniz. Giyindiğiniz zaman da normal şekilde örtüneceksiniz. Doğrusunu isterseniz bu sualden bir şey anlamadık. Ama anladığımız kadarıyla cevap verdik.

“Ve alırken kelime-i şahadet ve buna benzer bir şey okunabilir mi?” Gusül abdesti alırken abdestin kendisine ait olan duası var. O dua okunur. “Eûzu billâhi mineş şeytânir racîm. Bismillâhir rahmânir rahîm. Niyet ettim gusül abdesti almaya.” dediğiniz zaman olayı zaten tamamladınız. Başka bir şey gerekli değildir. Ama kim isterse kelime-i şahadet de söyleyebilir, buna benzer bir şey de okuyabilir.

Benzer konular