İnsanı hedefe ulaştıracak doğru dua nasıl yapılmalıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dua » İnsanı hedefe ulaştıracak doğru dua nasıl yapılmalıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanı hedefe ulaştıracak doğru dua nasıl yapılmalıdır?

İnsanlar dua ederek hedefe ulaşmazlar. Seçtikleri yolla ulaşırlar.

Sevgili kardeşlerim! Cennetleri Allahû Tealâ sıralarken Allah'a ulaşmayı dileyen bir kişinin 1. kat cennete gidebileceğini söylüyor. Dilemeyen için böyle bir imkân söz konusu değil. 2. kat cennetin sahibi olabilmesi için bir insanın mutlaka hacet namazını kılması, Allah’tan mürşidini sorması ve Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşıp, ona tâbî olması gerekir. 2. kat cennet ancak böyle elde edilebilir. Böyle bir mürşide tâbî olan bir kişi için mutlaka 2. kat cennet Allahû Tealâ tarafından nasip kılınır ve bu kişi zaten tâbiiyetle beraber ruhu vücudundan ayrılacağı için 7-8 aylık bir sürede, onun ruhu Allah’a doğru yaptığı yolculuğu tamamlayacak. Kişinin tâbî zikirlerini arttırması, namazlarını muntazam kılması Allahû Tealâ tarafından ona özel olarak ikram edilir. Bu kişi namazlarında, zikirlerinde bir engelle karşılaşmaz. Allah ona muhakkak yardım eder. Allah'a ulaşmayı dilemişse ve tâbî olmuşsa, o kişinin ruhunu Allahû Tealâ mutlaka Kendisine ulaştırır. Neye dayalı olarak söylüyoruz bunu? Âyet-i kerime şöyle:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” buyuruyor Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim’de.

Öyleyse ulaştıracak olan O’dur ve mutlaka sözünü yerine getirir.

Allah razı olsun.

Benzer konular