Allah ile olan ilişkilerde samimiyetin önemi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah Sevgisi » Allah ile olan ilişkilerde samimiyetin önemi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah ile olan ilişkilerde samimiyetin önemi nedir?

Allah ile olan ilişkiler samimiyetsiz gerçekleşemez sevgili kardeşlerim! Eğer kişi gerçek anlamda Allah'a ulaşmayı dilemiyorsa, Allah ile olan ilişkileri de onu bir hedefe ulaştıramadan olduğu yerde bırakır.

Sevgili kardeşlerim! Allah ile oyun oynanmaz. Allahû Tealâ hiç kimseye haksızlık etmez. Allahû Tealâ buyuruyor ki:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

O zaman Allahû Tealâ’nın verilmiş bir sözü var. Kim Allah'a ulaşmayı dilers,e o kişi hacet namazını kılıp, mürşidini Allah’tan soracaktır. Allah ona, mutlaka o öğretilmesi lâzımgelen şeyleri öğretecek olan mürşidi gösterecektir. O kişi bir şevkle, huzurla, mutlulukla, istekle gidecektir, mürşidine tâbî olacaktır. Tâbî olduktan sonra da mutlaka ruhu Allah’a ulaşacaktır. O hacet namazını kılıp da onun gördüğü mürşid var ya işte o mürşid, onu kurtaracak olan kişi odur. Ondaki muhteva, hüviyet neyse, o hüviyet onu kurtaracaktır. Başka bir mürşid aynı standartlara sahip olmayabilir. Ama eğer kişi boy abdestini almış, hacet namazını kılmış ve Allah’tan mürşidini sormuşsa, o mürşid onu mutlaka hidayete erdirecek vasıfların sahibidir. O noktadan sonra yapması lâzımgelen şey nedir kişinin? Mürşidi kimse, Allah’ın gösterdiği mürşid, o mürşidin bulunduğu yere ulaşıp, ona tâbî olmaktır. Tâbî olduğu anda zaten Allah’ın cereyanı mürşidinden kendisine geçecektir. Birden bire zikir sevgisi duyacaktır, namaz sevgisi duyacaktır. Allah’ın emirlerini yerine getirmek onun için bir zevk halini alacaktır ve o kişi mutlaka ruhunu Allah’a ulaştıracaktır.

Bir defa daha tekrar ediyorum. Allahû Tealâ buyuruyor: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Öyle söylüyor. Mutlak olarak ulaştırır. Bugüne kadar bir olmayış standardını göremedik. Kim Allah'a ulaşmayı dilemişse, o mutlaka Allahû Tealâ tarafından Kendisine ulaştırılıyor.

Allah razı olsun.

Benzer konular