Allah’ı seviyoruz ama Allah’ı nasıl daha çok sevebiliriz ve ona sevgimizi nasıl gösterebiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Allah’ı seviyoruz ama Allah’ı nasıl daha çok sevebiliriz ve ona sevgimizi nasıl gösterebiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’ı seviyoruz ama Allah’ı nasıl daha çok sevebiliriz ve ona sevgimizi nasıl gösterebiliriz?

İkisinin de cevabı zikirdir. Yani insanlar genel olarak namaz kılmayı, oruç tutmayı, zekât vermeyi ve kelime-i şahadet getirmeyi yani İslâm’ın 5 şartını diyelim (başka bir ifadeyle) yeterli bir şey zannederler. Sevgili kardeşlerim! Bu bir insanın bu hedefe ulaşmasını temin edemez.

Bütün insanlar için Allahû Tealâ bir hedef oluşturuyor: Bir insanın mutluluğu. Mutlulukla nefsin afetlerinin azalması arasında tam bir bağlantı söz konusudur. Tam bir denge söz konusudur. Kimin nefsinin kalbi ne kadar afetlerden temizlenmiştir, ‘yüzde ne kadar’ afetlerden temizlenmiştir; ‘o yüzde kadar’ kişi mutlu olabilir.

Sevgili kardeşlerim! İnsanların mutluluğu bedava bir olgu değildir. Gayreti mutlaka gerektirir. Allah'a ulaşmayı dileyen bir insan 1. kat cennete girer. Mürşide tâbî olan insan 2. kat cennete girer. Ruhunu Allah’a ulaştıran insan 3. kat cennete girer. Zikirsiz bir şekilde hiç kimse ruhunu Allah’a ulaştıramaz. Fizik vücudunu Allah’a teslim eden kişi 4. kat cennete girer. Bu zikrin çok yükselmesini ifade eder; %80’i aşacak. Eğer bir kişi nefsini de Allah’a teslim etmek istiyorsa daimî zikre ulaşmak mecburiyetindedir. Daimî zikirse zikrin kesintisiz olması yani bir insanın uyurken zikirle uyuması ama uyandığı takdirde hala zikri iç dünyasında duyuyor olması; işte bunların her birisi bir işarettir herkes için. Ve unutmayınız ki, sizi Allah’a en çok yaklaştıracak olan faktör zikirdir. Bir insanın tesliminde olmazsa olmaz şarttır. Zikir yoksa teslimlerin hiç birisi gerçekleşemez.

Allah razı olsun.

Benzer konular