Allah, Ankebût Suresinde zikrin en büyük olduğunu söylediği halde İslâm âlimleri neden İslâm’ın şartlarının içerisine zikri almamışlar?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Allah, Ankebût Suresinde zikrin en büyük olduğunu söylediği halde İslâm âlimleri neden İslâm’ın şartlarının içerisine zikri almamışlar?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah, Ankebût Suresinde zikrin en büyük olduğunu söylediği halde İslâm âlimleri neden İslâm’ın şartlarının içerisine zikri almamışlar?

Hoppala! Neye dayalı olarak söylüyorsun bunu? İslâm’ın içinde bulunanlar, İslâm olanlar, gerçek anlamda İslâm olanlar! Onların hiçbirisi zikri dışarıda bırakamaz. Kur'ân-ı Kerim’deki ifade:

“ve le zikrullâhi ekber” dir. “ve le zikrullâhi ekber” dir.

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve: Ve.
le: Mutlaka.
zikrullâhi: Allah’ın ismini “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah…” diye tekrar etmek
ekber(ekberu): Daha büyüktür.” diyor. “Bütün ibadetlerden zikir daha büyüktür.” diyor Kur'ân-ı Kerim.

Bu aslî unsurları bilmeyen insanlar, size bir şeyler söylerlerse siz o zaman bize ulaşın. Biz de onlara söyleyelim. Âyet-i kerimelere baksınlar da Allah’ın hakikatlerini görsünler.

Allah razı olsun.

Benzer konular