Gittiğimiz bazı sohbetlerde Allah'a ulaşmayı dilemekten bahsetmiyorlar. Ancak tövbeden bahsediyorlar. Allah'a ulaşmayı dilemeden tövbe yapmak olabilir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Tövbe » Gittiğimiz bazı sohbetlerde Allah'a ulaşmayı dilemekten bahsetmiyorlar. Ancak tövbeden bahsediyorlar. Allah'a ulaşmayı dilemeden tövbe yapmak olabilir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Gittiğimiz bazı sohbetlerde Allah'a ulaşmayı dilemekten bahsetmiyorlar. Ancak tövbeden bahsediyorlar. Allah'a ulaşmayı dilemeden tövbe yapmak olabilir mi?

Nasıl bir tövbeden bahsediyorlarmış, Allah'a ulaşmayı dilemek yoksa?

- Yine mürşide tövbeden bahsediliyormuş Muhterem Efendimiz! Ancak Allah'a ulaşmayı dilemeden böyle tövbe olabilir mi inşaallah?

Evlâdım! Bir insan normal standartlarda mürşidinden veya bir hocadan veya başkasından Allah'a ulaşmayı dilemenin farz olduğunu görmedikçe, duymadıkça elbette böyle bir fikrin sahibi olmayacaktır. Allahû Tealâ yardım için hazırdır. Kimlere yardım, Allah kimlere yardım eder? Kim Allah'a ulaşmayı dilerse Allahû Tealâ’nın sözü var:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ. Öyleyse Allah ulaştıracaktır. Kişi yeter ki kalben dilesin.

Unutmayın sevgili kardeşlerim, hiç kimse Allah’ı aldatamaz. Kalpte böyle bir talep yoksa Allahû Tealâ o kişinin ruhunu Kendisine ulaştırmaz. Öyleyse herkes bilsin ki; eğer kalbi bir dilekle böyle bir talebi olursa Allahû Tealâ’ya, mutlaka Allahû Tealâ o kişinin ruhunu Kendisine ulaştırır. Ona hangi mürşide gitmesi lâzımgeldiğini Allahû Tealâ’ya sorduğu takdirde, Allah mutlaka gösterir. Hacet namazını kıldığında gösterir. Kişinin yapması lâzımgelen o mürşide gitmek ve ona tâbî olmaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular