Şeytan neden İslâm'ın 5 şartından birini değil de Allah'a ulaşma dileğini devre dışı bırakmıştır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Şeytan neden İslâm'ın 5 şartından birini değil de Allah'a ulaşma dileğini devre dışı bırakmıştır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Şeytan neden İslâm'ın 5 şartından birini değil de Allah'a ulaşma dileğini devre dışı bırakmıştır?

Çünkü İslâm’ın 5 şartından birini devre dışı bırakırsa herkesin dikkatini çekerdi bu. İnsanları kandırabilmek için, onların görev yapması gereken standartlarını onlara devam ettiriyor. Bu görev namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek; hepsi görevlerimizden. Ama Allah'a ulaşmayı dilemek, namaz kılmak gibi her gün 5 vakit değil, 7 vakit gerçekleşmesi lâzımgelen bir olay değil.

Sevgili kardeşlerim! İblis hep en kurnaz cephelerden devreye girer. Bir tek gayesi vardır. İnsan adı verilen nefret ettiği mahlûkun mutlaka cehenneme girmesini ister. Şeytan mı? O hepimizden nefret etmektedir. Allah’a en yakın olanlardan daha çok nefret eder.

Sevgili kardeşlerim! Şeytan nefret etmeye devam etsin. Önemli olan Allah sizi seviyor mu? Eğer seviyorsa şeytan nefret etmekte varsın, devam etsin. Sadece kendisini sıkıntıya sokar.

Sevgili kardeşlerim! Etrafınızdaki insanlara İslâm’ın 5 şartıyla hiç kimsenin Allah’ın cennetine giremeyeceğini anlatmalısınız, söylemelisiniz. Evet, hepsi farz. namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek; hepsi farz. Ama cennetleri Allahû Tealâ sıraladığı zaman bu muhtevaya bakmıyor. “Namaz kılan kişi 1. kat cennete girer, zikir yapan kişi 2. kat cennete girer.” demiyor. “Allah’a ulaşmayı dileyen kişi 1.kat cennete girer, Allah'a ulaşmayı dileyip de ölmüşse.” diyor. Eğer ölmemişse zaten Allahû Tealâ onu mürşidine Kendisi ulaştıracaktır. Allah ona mürşid sevgisi verecektir. Allah onu mutlaka mürşidine ulaştıracaktır ve tâbiiyetiyle beraber kişi 2. kat cennetin sahibi olacaktır. Allahû Tealâ burada da bırakmaz. Bu 2. kat cennetin sahibi olan kişinin nefsindeki afetleri azaltarak onun 3. kat cennete de, %51’lik neticeye ulaştırdığı noktada da 3. kat cennete girmesini sağlayacaktır. Bir başka ifadeyle bütün insanlar için Allahû Tealâ 3 kat cenneti garanti ediyor:

• Allah'a ulaşmayı dileyen ve ölen bir kişi 1. kat cennete mutlaka girer.
• Mürşidine tâbî olan ve ruhu bu sebeple vücudundan ayrılan bir kişi 2. kat cennete mutlaka girer.
• Vücuttan ayrılan bir ruhun Allah’a ulaşmasını gerçekleştiren bir kişi 3. kat cennete mutlaka girer.

Allahû Tealâ bunları kesin bir ifadeyle Tevrat’ta da, İncil’de de, Kur’ân-ı Kerim’de de yerleştirmiş yerli yerine. 7 safha ve 4 teslim üç kitaplı dînde de var.

Sevgili kardeşlerim! Bu standartlar içinde bütün insanların yapması lâzımgelen şey, mutlaka ruhunu Allah'a ulaştırmayı dilemektir. Bunu engellemek için iblis insanları İslâm’ın 5 şartını kabul ettirmeyi başarmış İslâm âleminde. 6.’sı Allah'a ulaşmayı dilemek; ruhun Allah’a ulaştırılmasına çalışmak. Sonuncusu ise bunun nihaî neticesi; ruhun tesliminden sonra fizik vücudunu da nefsini de iradesini de Allah’a teslim etmesi.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ bize neyi emretmişse o bizim için mutlaka gerçekleştirilmesi lâzımgelen bir husustur. Neyi de yasak etmişse o bizim için gene gerçekleştirilmesi lâzımgelen bir husustur. Bu konularda eksiklik veya yanlışlık yaptığımız zaman, emirleri yerine getirmediğimiz zaman derecat kaybederiz. Çünkü Allahû Tealâ farz kılmış. Kur’ân-ı Kerim’de namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek farzdır. Sonra bir insanın ruhunu, vechini, nefsini, iradesini Allah’a teslim etmesi farzdır. Ama ruhunu teslim etmiş olarak ölse bir kişi 3. kat cennetin sahibidir.

Öyleyse Allahû Tealâ’nın öyle şartları var ki; onlar mutlaka yerine getirilmesi lâzımgelen şartlardır. Allahû Tealâ ne istiyor, sevgili kardeşlerim, insanlardan? İstiyor ki; herkes hem bu dünyada mutlu olsun, hem de bu dünyadan sonraki yaşantısında cennette olsun. Bunu istiyor Allahû Tealâ. Ama hiç kimse Allah'a ulaşmayı dilemeden 1. kat cennetin sahibi olamaz. Hiç kimse mürşidine tâbî olmadan 2. kat cennetin sahibi olamaz. Hiç kimse ruhunu Allah’a teslim etmeden 3. kat cennetin sahibi olamaz. Fizik bedenini teslim etmeden 4. kat cennetin sahibi olamaz. Nefsini teslim etmeden 5. kat cennetin sahibi olamaz. Muhlis olmadan 6. kat cennetin sahibi olamaz. İradesini Allah’a teslim etmedikçe 7. kat cennetin de sahibi olamaz.

İşte sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın emirleri ve herkese diyoruz ki: Ne kaybedersiniz ki bunları gerçekleştirseniz? Ne kadar gerçekleştirseniz Allahû Tealâ bilir ki; siz o kadarını yapabiliyorsunuz. Ama o sizi cennete götürebilir.

Öyleyse mademki diyor ki: “Allah'a ulaşmayı dileyip ölse bir kişi Ben onu 1. kat cennetime alırım.” O zaman sevgili kardeşlerim! Hepiniz için bir garanti değil mi bu? Ama bir şeye dikkat edin. Eğer siz Allah'a ulaşmayı dilemişseniz ama bundan sonra zikirlerinizi, namazlarını ihmal etmeye başlamışsanız o zaman bilin ki; siz, hayır, dilemediniz. Tam aksine eğer zikirlerinizde, namazlarınızda daha bir sıkı yaklaşım söz konusuysa sizin için mutlaka Allah'a ulaşmayı dilediniz. 1. kat cennetin mutlaka sahibisiniz.

Sevgili kardeşlerim! Sonra mürşide tâbiiyet… Allahû Tealâ istiyor ki; herkes mürşidine tâbî olsun. Mürşidine tâbî olsun ki ruhu vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılsın. O da Allah’a ulaşsın. Allah’ın istediği şey ne? Ermiş evliya olmanız, ruhunuzu dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaştırmanız. O, bunu istiyor ve farz kılmış. Zor bir şey mi? “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, benim de ruhumu Sana ulaştır.” Ne yapacaksınız? Evvelâ boy abdesti alacaksınız. Hacet namazı kılacaksınız ve Allah’tan bunu dileyeceksiniz. Mürşidinizi sorduğunuz zaman da boy abdesti alacaksınız, hacet namazı kılacaksınız. Öyle soracaksınız Allahû Tealâ’ya ki; siz mürşidinizi göstersin. Gösterirse ona ulaşmak sizin için bir vazife olur. Mutlaka ulaşmalısınız ki; 3. kat cennet size nasip olsun.

Sevgili kardeşlerim! Görüyorsunuz ki; Allahû Tealâ’nın emirleri var ve o emirler yerine geldikçe cennet katları yükseliyor. Allah razı olsun.

Benzer konular