Zikrin önemi nedir? Zikir dışında neye önem vermeliyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Zikrin önemi nedir? Zikir dışında neye önem vermeliyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zikrin önemi nedir? Zikir dışında neye önem vermeliyiz?

Zikir en büyük işarettir. Zikir en büyük faydayı sağlar. Bu sebeple Allahû Tealâ Kur'ân-ı Kerim’de diyor ki:  “ve le zikrullâhi ekber”

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve: Ve.
le: Mutlaka.
zikrullâh: Allah'ın ismini Allah, Allah, Allah, Allah, Allah diye sesle veya Allah, Allah, Allah, Allah diye sessiz, hatta dilinizi bile kıpırdatmadan iç sesinizle “Allah” kelimesini tekrar etmeniz; o bile Allahû Tealâ için yeterlidir.

O ister ki; herkes “Allah” kelimesini tekrar etsin. Allah'ın en çok sevdiği insanlar daimî zikrin sahipleridir. Neden acaba? Çünkü daimî zikrin sahipleri, nefslerinin kalbindeki bütün afetleri yok edecek olanlardır veya etmiş olanlardır. Sadece onlar nefslerinin kalbindeki bütün afetleri yok edebilirler.

Allah razı olsun.

Benzer konular