Bugünkü dîn tatbikatında zikir ibadeti bilinmiyor. Zikrin dîn tatbikatındaki yerini açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Bugünkü dîn tatbikatında zikir ibadeti bilinmiyor. Zikrin dîn tatbikatındaki yerini açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bugünkü dîn tatbikatında zikir ibadeti bilinmiyor. Zikrin dîn tatbikatındaki yerini açıklar mısınız?

Allahû Tealâ, Kur’ân-ı Kerim'de buyuruyor ki:

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


“ve le zikrullâhi ekber.”

ve: Ve.
le: Mutlaka.
zikrullah: Allah’ın İsmi’ni “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye tekrar etmek
ekber: Daha büyüktür.

Yani “Kur’ân-ı Kerim'deki en büyük ibadet, bütün ibadetlerden daha büyük ibadet zikirdir.” diyor Allahû Tealâ. Ve “mutlaka” kelimesini de özellikle koymuş; “le” kelimesi.

ve: Ve.
le: Mutlaka.
zikrullah: Allah’ın İsmi’ni “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye zikretmek
ekber: Daha büyüktür.

İsim vermemiş, diğer ibadetlerin ismini. “Hepsinden daha büyüktür.” diyor. Onun için zikre çok değer vermelisiniz sevgili kardeşlerim! Sizi mutlulukların en üst noktasına ulaştıracak olan şey zikirdir. Daimî zikre ulaşan herkes, dünyadaki en mutlu insanlardan birileri olurlar. Allah razı olsun. Ama kolay bir iş de değildir. Ne var ki; ne kadar çok zikrederseniz, 24 saatlik bir zaman parçasında ne kadar çok zikrederseniz o kadar çok mutlu olursunuz. Daimî zikirse bunların en büyüğüdür.

Allah razı olsun.

Benzer konular