Bize kötülük yapanlara karşı davranış biçimimiz nasıl olmalıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » İnsanlar Arası İlişkiler » Bize kötülük yapanlara karşı davranış biçimimiz nasıl olmalıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bize kötülük yapanlara karşı davranış biçimimiz nasıl olmalıdır?

Sevgili kardeşlerim! Kur’ân-ı Kerim’de ‘kısas’ diye bir imkân mevcut. Bu, kötülük yapana kötülük yapma yetkisini veriyor. Ama bize göre sevgili kardeşlerim, tatbik edilmemeli. Neden?

Çünkü bize bir kötülük yapıldığı zaman, biz derecat kazanırız. Unutmayın, bu dünyada ne kadar yaşarsınız sevgili kardeşlerim? 60 sene, 70 sene, 100 sene yaşadığınızı kabul edelim. Ama cennet hayatı bir sonsuzluktur. Binlerce, milyonlarca sene insan orada yaşayacaktır. Öyleyse sevgili kardeşlerim, bu dünya geçecektir. İşte hayatımız ne kadar sürerse o kadar yaşarız. Ama cennet hayatı sonsuzluktur. Ne yazık ki; cehennem hayatı da öyle…

Öyleyse neden Allah’ın cennetine girip sonsuz mutlulukları yaşamak varken, şeytanın taleplerine uyalım da Allah’ın cennetine girecek yerde cehenneme girelim? Eğer cehenneme girersek sonsuza kadar huzursuzluk ve işkence içinde bir hayat geçirecek kişi, ölümden sonraki hayatı sonsuza kadar hep bu olacak, ızdıraplar içinde huzursuz veyahut da kendisine onu huzursuz edecek davranışlar tatbik ediliyor.

Sevgili kardeşlerim! Allah’ı seviyorsak O’nun emirlerini yerine getirmek hem bir zevktir, hem de vazifemizdir. Neden Allah’ın emirlerini yerine getiren insanlar mutlu da ötekiler mutsuz? Son derece basit. Allah kanunlarını koymuştur. Ve o kanunların insanları mutlu edip etmediği, O’nun tarafından en iyi şekilde bilinmektedir. Kişi neleri yaparsa neleri kaybeder veya neleri kazanır? Bu, Allah’ın katında A’dan Z’ye kadar bellidir. Bütün insanlar için Allah’ın emirlerini yerine getirmek, yasaklarını da yapmamak temel algı olmalıdır. Tatbikatı hep böyle devam etmelidir.

Allah razı olsun.

Benzer konular