Allah’ın istediği şekilde iyi bir kul olabilmek için bir kişi nelere dikkat etmelidir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kul Olmak » Allah’ın istediği şekilde iyi bir kul olabilmek için bir kişi nelere dikkat etmelidir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’ın istediği şekilde iyi bir kul olabilmek için bir kişi nelere dikkat etmelidir?

Bu konudaki en büyük terbiyeci zikirdir. Zikir nefsin kalbindeki afetleri yok ettiği için, o afetlerin yerini hasletlerle doldurduğu için yani Allah’ın emirlerine itaat eden, yasaklarını yapmayan bir hüviyeti adım adım arttırdığı için o kişiyi kurtuluşa götürür. Sadece iki tane neticemiz var sevgili kardeşlerim: Bütün insanlar öldükten sonra ya cennete giderler ya da cehenneme. Fizik bedenleri toprağın altına girer ama o insanların nefslerinin gideceği yer cennet veya cehennemdir.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ cenneti de cehennemi de koymuş. Böyle bir standart içerisinde Allahû Tealâ’nın istediği şey, insanların bu dünyada da mutlu oluşu, ahirette de mutlu oluşu. Ahiret dediğimiz yer cennet ve cehennemden oluşuyor, “sonraki yer” mânâsına geliyor.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ bir ahiret hayatının mevcut olduğunu ve bunun sonsuza kadar devam edeceğini söylüyor. Bütün insanlar için Allahû Tealâ en güzelini hep vermiş, nasip etmiş insanlara. Böyle yaşayan insanlar; “Herşey çok mu güzel, yoksa bana mı öyle geliyor?” diyorlar. Sevgili kardeşlerim! Herkes için kapılar ardına kadar açık. Kim Allah'a ulaşmayı dilerse Allah’ın sözü var. Onu mutlaka Kendisine ulaştırır. İfade aynen şöyle:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ ve sözünü tutmaması hiçbir şekilde mümkün değildir. O Allah, verdiği sözü yerine getirmemesi hiçbir şekilde mümkün olamaz.

Allah razı olsun.

Benzer konular