Günümüz İslâm tatbikatında zikir neden yok ya da gizlenmiş mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Günümüz İslâm tatbikatında zikir neden yok ya da gizlenmiş mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Günümüz İslâm tatbikatında zikir neden yok ya da gizlenmiş mi?

Sevgili kardeşlerim! Belki buna gizlemek denemez. Ama bir vakıa ile karşı karşıyayız. 6 ve 7. faktörler, şu anda İslâm âleminin çok büyük bir kısmı tarafından tatbik edilmemektedir. Genellikle İslâm âleminde İslâm’ın 5 şartı tatbik sahasındadır. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek; hepsi farz mıdır? Elbette farz. Ama Allah'a ulaşmayı dilemek, bu 5 şartın içinde yok. Yetmez, ruhumuzun, vechimizin, nefsimizin ve irademizin Allah’a teslimi bunların içinde mevcut değil.  
 
Biz dînimizi hocalardan öğrenmedik sevgili kardeşlerim! Dînimizi Allah’tan öğrendik ve Allah bize bir bir Kur’ân-ı Kerim âyetleriyle hepsini gösterdi. Dînimizi bu standart içinde öğrendik. O zaman eksikliklerin hepsi bizden ber’idir.

Allahû Tealâ bir insanın ruhunun da fizik bedeninin de nefsinin de iradesinin de Allah’a teslim edilmesini ister. Ama kişi daha Allah'a ulaşmayı dilediği an 1. kat cennetin sahibi olmuştur bile. Bu, onu mutlaka mürşid aramaya sevk eder, hacet namazını kılıp. Boy abdestini alacaktır, hacet namazını kılacaktır, mürşidini Allah’tan soracaktır. Göstermedi diyelim, bir defa daha soracaktır. Göstermedi. Ama sevgili kardeşlerim, eğer bu kişi gerçekten bir mürşid arayışındaysa üçüncü seferinde Allahû Tealâ’nın ona göstermemesi mümkün değil.

Öyleyse bütün insanlar için Allahû Tealâ kolaylıkları hazırlamış. Acaba niçin Allahû Tealâ insanların bir mürşide tâbî olmasını istiyor? Çünkü İslâm dîni teslim dînidir ve Allahû Tealâ’nın bizden istediği ilk teslim ruhumuzun Allah’a teslimidir. İkinci teslim fizik bedenimizin teslimi, sonra nefsin teslimi, sonra muhlis olmak sonra iradeyi Allah’a teslim etmek arka arkaya gelen teslimler.

Sevgili kardeşlerim! Bu teslimleri hangi ölçüde gerçekleştirirsek o ölçüde üst cennetlere gireriz.

* Bir kişi Allah'a ulaşmayı dileyip de ölse 1. kat cennete girer.
* Mürşidine tâbî olup da ölse 2. kat cennete girer.
* Ruhunu Allah’a ulaştırıp da ölse 3. kat cennete girer.  
* Fizik bedenini teslim etse 4. kat cennete gider.
* Nefsini teslim etse 5. kat cennete gider.
* Muhlis solsa 6. kat cennete girer.
* İradesini de Allah’a teslim ederse o zaman 7. kat cennete girer.

Görüyorsunuz ki, her kat cennet için Allahû Tealâ ayrı bir safha koymuş. Her biri, bir olayın gerçekleşmesiyle mümkün. Öyleyse bunları öğrendiğinize göre tatbik ettiğiniz zaman hepiniz için bütün cennetler açıktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular