Zikir ibadeti, günümüzde çok bilinen bir ibadet değil. Zikrin önemini bizlere açıklayabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Zikir ibadeti, günümüzde çok bilinen bir ibadet değil. Zikrin önemini bizlere açıklayabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zikir ibadeti, günümüzde çok bilinen bir ibadet değil. Zikrin önemini bizlere açıklayabilir misiniz?

Ne kadar enteresan bir sonuç değil mi sevgili kardeşlerim? Ne demek istiyorum? Şunu demek istiyorum: Allahû Tealâ Kur'ân-ı Kerim’de buyuruyor ki:

“ve le zikrullahi ekber.”
 
29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve: Ve
le:
Mutlaka.
zikrullahi:
Allah’ın ismini ister sesle “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah, Allah…” diye tekrar etmek, ister sessiz “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah, Allah…” diye tekrar etmek. Hatta kişi içinden de yapabilir bunu. Ama bu ikisi en güzeli. Bir tanesini bunun yapmak söz konusu.


Bir insanın Allahû Tealâ’nın emrini yerine getirebilmesi, dînimizin adına bağlanmış. Ne diyor dînimizin adı ne? İslâm! İslâm, “teslim olan” demek sevgili kardeşlerim. İslâm demek, “teslim olan” demek. Bir kişi;

1- Ruhunu,
2- Sonra fizik bedenini,
3- Sonra nefsini,
4- En sonra da iradesini Allah’a teslim etmekle vazifelidir.

Bütün insanlar için bu vazife mutlaka geçerlidir. Mutlak olarak tahakkuk etmesi gerekir.

Allah razı olsun.

Benzer konular