Kur’ân-ı Kerim insanların mutluluğu için gönderildiğine göre Kur’ân’ı doğru anlayabilmek için ne yapmamız gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kur'ân-ı Kerim Okumak » Kur’ân-ı Kerim insanların mutluluğu için gönderildiğine göre Kur’ân’ı doğru anlayabilmek için ne yapmamız gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kur’ân-ı Kerim insanların mutluluğu için gönderildiğine göre Kur’ân’ı doğru anlayabilmek için ne yapmamız gerekir?

Kur’ân’ı doğru anlayabilmek için Arapça öğrenmeniz gerekecek. Kur’ân Arapça indirilmiştir. Ama sizin elinizde, herkesin elinde tercümeler var. Türkçe’ye çevrilmiş Kur’ân-ı Kerimler var. Sevgili kardeşlerim! Kur’ân-ı Kerim’den Kur’ân-ı Kerim’e de farklılık var. Birçok Kur’ân-ı Kerimlerde insanlar eksik bilgilerle Kur’ân-ı Kerim tefsiri yapmışlar.

Sevgili kardeşlerim! Bu konuda bizim 19 ciltlik, 8596 sayfadan oluşan bir Kur’ân-ı Kerim’imiz var. Bize dînimizi başkaları öğretmedi; Allah öğretti ve O’nun ışığı altında o Kur’ân-ı Kerim’ler oluştu.

Sevgili kardeşlerim! 8596 sayfa, 19 cilt Kur’ân-ı Kerim’den bahsediyorum sevgili kardeşlerimiz! Allah bize ne yaptırırsa, biz onu yaparız. Şimdi söz konusu olan şey Kur’ân-ı Kerim. Kur’ân-ı Kerim’i Allah, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’e indirdi. Kur’ân-ı Kerim bir bütündür.

Sevgili kardeşlerim! Kim mutluluk istiyorsa, onun yapması lâzımgelen şey zikrini arttırmaktır. “Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesli olarak zikir yapması veya sessiz zikir yapması veya dilini bile kımıldatmadan iç dünyasında “Allah” kelimesini tekrar etmesi; hepsi zikirdir ve hepsi de Allah katında kıymetlidir. Allahû Tealâ dilinizi kımıldatsanız da kımıldatmasanız da “Allah” kelimesini tekrar ediyor musunuz? Onu bilir.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ istiyor ki; herkes mutlu olsun. Mutluluğun en kolay temin edildiği saha da budur. “Allah” kelimesinin mümkün olduğu kadar fazla tekrarı… Ne kadar köfte, o kadar ekmek! Ne kadar çok zikredebilirseniz, o kadar çok mutlu olursunuz sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular