“Kur’ân akıllara şifadır.” deniyor. Acaba bu konuda bize bilgi verebilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kur'ân-ı Kerim Okumak » “Kur’ân akıllara şifadır.” deniyor. Acaba bu konuda bize bilgi verebilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

“Kur’ân akıllara şifadır.” deniyor. Acaba bu konuda bize bilgi verebilir misiniz?

Kur’ân, Allah’ın kelâmıdır. Allahû Tealâ insan değil, insanı ve bütün kâinatı yaratandır. Öyleyse Allah’ın ilmi bütün ilimlerin ötesindedir. Hepimiz bu realitenin farkında olarak Allah’ın hakikatlerini başkalarına anlatmakla vazifeliyiz. O zaman görevimizi yapmış oluruz. İnsanlar Allah’ı tanımadıkları için belki dinlerinin genel muhtevasını bilmedikleri için mutsuzlar. İşte kocaman bir İslâm âlemi… Ve İslâm âlemi bugün İslâm’ın 5 şartına endekslenmiş vaziyettedir: Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek.

Sevgili kardeşlerim! İslâm’ın 5 şartı hiç kimseyi mutluluğa ulaştıramaz. Allah’a ulaşmayı dilemek ve ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah’a teslimidir ki; insanları mutlu edecektir. Çünkü bu teslimler, nefsimizin kalbindeki afetlerin yok edilmesiyle gerçekleşebilir. Öyleyse hepinizin üzerine bir görev düşüyor sevgili kardeşlerim! Bu görevinizi asla unutmamalısınız. Etrafınızda kimler varsa, onları mutlu etmekle hepiniz vazifelisiniz. Bu görevinizi Allah’ın emrettiği biçim ve boyutta gerçekleştirmekte olduğunuz sürece insanlar tarafından sevilirsiniz. Onları mutlu ettiğiniz için sevilirsiniz. Ve bu mutluluğu ulaştırmayı bir ömür boyunca hep devam ettirmelisiniz.

Allah razı olsun.

Benzer konular