Tövbe almak istiyorum. Tövbe alınca Rabbime olan sevgimin artması için mürşidin rolü nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Tövbe almak istiyorum. Tövbe alınca Rabbime olan sevgimin artması için mürşidin rolü nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tövbe almak istiyorum. Tövbe alınca Rabbime olan sevgimin artması için mürşidin rolü nedir?

Mürşid sizin için dua eder. Ayrıca bir insanın manevi gelişmesi mutlaka mürşide tâbî olmayı gerektirir. Neden? Çünkü dînimiz İslâm dînidir yani dînimiz teslim dînidir. Allah’a teslim olma dînidir.

Hiç kimsenin ruhu, o kişi mürşidine tâbî olmadıkça, Allah’tan mürşidini sorarak Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide tâbî olmadıkça o kişinin ruhu vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkamaz. Ama bunu gerçekleştirirse, ruh mutlaka Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılacaktır. Bu noktadan itibaren kişinin zikrini yavaş yavaş arttırması uygun bir davranış biçimi olur ve ruhu 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. gök katına yükselecektir. 7. gök katında 7 tane âlemden geçecektir yatay olarak. Sonra da Sidretül Münteha’ya ulaşacaktır. Oradan da yükselerek Allah’ın Zatı’na ulaşacaktır. Allah’ın Zatı’nda ifna olacaktır. İşte bu kişi ruhunu Allah’a ulaştırmış, Allah’a teslim etmiştir. Teslim olmuş yani gerçek anlamda İslâm olmuş birisidir.

Allah razı olsun.

Benzer konular