Hidayete sadece mürşid vasıtasıyla mı ulaşılır? Biz kendimiz hidayete eremez miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Hidayete sadece mürşid vasıtasıyla mı ulaşılır? Biz kendimiz hidayete eremez miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hidayete sadece mürşid vasıtasıyla mı ulaşılır? Biz kendimiz hidayete eremez miyiz?

Eremezsin evlâdım. Hidayete ulaşabilmek için mutlaka cereyanı alman lâzım. O Allahû Tealâ’dan Peygamber Efendimiz’e verilen ve Peygamber Efendimiz (S.A.V)’den bu tarafa gelen bütün mürşidlere birer birer ulaşan, mürşidlerden de diğer insanlara ulaşan şey hep aynıdır. Allahû Tealâ;

1- Ruhumuzu da
2- Fizik bedenimizi de
3- Nefsimizi de
4- İrademizi de Allah’a teslim etmemizi emrediyor.
 
Ama Allah’a ruhumuzu ulaştırmışız, cehenneme mi gideriz? Hayır, cennete gireriz. Fizik vücudumuz da nefsimiz de irademiz de hep daha üst kat, daha üst kat, daha üst kat cennetler söz konusudur.

* Allah'a ulaşmayı dileyen ve ölen bir insan 1. kat cennete girerken,
* Mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete giriyor. Ve böylece ruhu da Allah’a ulaşıyor.
* Ruhu Allah’a ulaşan kişi 3. kat cennete giriyor.
* Fizik bedenini teslim eden 4. kat cennete giriyor.
* Nefsini teslim eden, 5. kat cennete giriyor.
* Muhlis olan 6. kat cennete giriyor.
* İradesini teslim eden, 7. kat cennete giriyor.

Görüyorsunuz ki; bu gelişim sırasında her sonraki gelen, daha üst kat cennetlere girmek yetkisinin sahibi oluyor. Allahû Tealâ ne istiyor? İnsanların hepsinin cennete girmesini… Ama insanların hepsi ne yazık ki cennete giremiyor. Birçok insan, Allah’ın emirlerini yerine getirmeye gerek görmeden ya da ot gibi bir hayat yaşıyor. Sonra ölüyor ve hedefe ulaşamadan ölüyor. Allahû Tealâ’nın istediği şey, bu istikamette açık ve kesin. Allah’ın emirlerini yerine getirsin ve bu muhtevayı aynı standartlarda yaşasın.

Allahû Tealâ istiyor ki; herkes ruhunu Allah’a ulaştırsın. Elbette ruhunu da fizik vücudunu da nefsini de iradesini de Allah’a ulaştırmayı, Allahû Tealâ mutlaka emretmiş, uygun görmüş. İnsanların bunu yapması, onun tarafından emir olunuyor. Emirlerin bir kısmını yerine getirebilen insanlar, daha alt kat cennetlere girerken, hepsini yerine getirenler cennetlerin en üstünde adn cennetlerine giriyor.

Allah razı olsun.

Benzer konular