Bugüne kadar Allah'a ulaşmayı dilemeyi duymamıştım. Bugün ben de Allah'a ulaşmayı dilersem ve mürşidime tâbî olursam benim de günahlarım silinir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Bugüne kadar Allah'a ulaşmayı dilemeyi duymamıştım. Bugün ben de Allah'a ulaşmayı dilersem ve mürşidime tâbî olursam benim de günahlarım silinir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bugüne kadar Allah'a ulaşmayı dilemeyi duymamıştım. Bugün ben de Allah'a ulaşmayı dilersem ve mürşidime tâbî olursam benim de günahlarım silinir mi?

Allah'a ulaşmayı dilemek de mürşide tâbiiyet de günahları silmez. Ama dilemeyen bir insanın da hedeflere ulaşması, cennete girmesi mümkün değil. Allahû Tealâ 7 tane cennet oluşturmuş.

- Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez.
- Mürşidine tâbî olmayan kişi 2. kat cennete giremez.
- Ruhunu Allah'a ulaştırmayan kişi 3. kat cennete giremez.
- Fizik bedenini teslim etmeyen kişi 4. kat cennete giremez.
- Nefsini teslim etmeyen bir insan 5. kat cennete giremez.
- Muhlis olmayan kişi 6. kat cennete giremez.
- İradesini Allah'a teslim etmeyen kişi 7. kat cennete giremez.
 
Bunların her birisi bir safhadır ve ne yazık ki insanların, koskoca bir İslâm âlemindeki insanların çoğunun bilmediği hakikatlerden bahsediyoruz. Ha, belki diyecek olan vardır ki; “Ee, peki bunca insan bilmiyor da sen mi biliyorsun?” Evet, ben biliyorum. Çünkü ben bunları insanlardan öğrenmedim, Allah'tan öğrendim.

Öyleyse sevgili kardeşlerim, sadece insanları kurtarmak için yaşıyoruz. Ne yazık ki dîn unutulmuş. İslâm dîni namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmekten ibaret addediliyor artık. Evet, namaz kılmak da farz, oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de farz. Ama bu kişi nasıl İslâm olacak? Allah'a ulaşmayı dilemedikten sonra, mürşidine tâbî olmadıktan sonra bu kişinin ruhu nasıl Allahû Tealâ’ya ulaşacak? Bu kişi nasıl Allah'a teslim olacak? Dînimizin adı İslâm dîni değil mi? İslâm dîni teslim dîni değil mi? Ruhumuzu da fizik bedenimizi de nefsimizi de irademizi de Allah'a teslim etmemiz Kur'ân-ı Kerim’de farz kılınmamış mı? Nasıl oluyor da bunların hepsini unutabiliyoruz sevgili kardeşlerim? Ve İslâm’ı hiç utanmadan namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmekten ibaret bir dîn olarak kabul edebiliyoruz. Nasıl insanlar Allahû Tealâ'ya ruhlarını ulaştıracaklar da Allah'a teslim olabilecekler? Bu ruh Allah'a teslim edilmedikten sonra fizik vücudun teslimi hiçbir şekilde mümkün değildir. Nefsin teslimi daimî zikirden evvel asla mümkün değildir. İradenin teslimi gene daimî zikirsiz mümkün değildir. Bu hakikatlerin hiçbirinden haberdar olmayan insanlar ahkâm kesiyorlar.

Sevgili kardeşlerim! Hepiniz bizden aldığınız bu ilimle Kur'ân âyetlerini, âyet âyet başka insanlara anlatmakla mükellefsiniz. Onlar bilmiyorlar ama siz biliyorsunuz. Ve onlara öğretmekle vazifelisiniz. Gidiyorsunuz, konuşuyorsunuz din adamlarıyla. Diyorlar ki: “İslâm’ın şartı 5’dir. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek.” Onlara Kur'ân-ı Kerim’in 7’li bir sistem üzerine oturtulduğunu bildirmek mecburiyetindesiniz.

* Allah'a ulaşmayı dilemek 6.’sı,
* Teslimler 7.’si ve en önemlisi de 7.’si.  
 
İslâm ‘teslim olan’ demektir. Şu anda İslâm âleminin belki %90’ı belki daha fazlası namaz kılmanın, oruç tutmanın, zekât vermenin, hacca gitmenin ve kelime-i şahadet getirmenin yeterli olduğunu düşünüyor. Hâlbuki dînimiz İslâm dîni sevgili kardeşlerim! Yani Allah'a teslim olanların dîni. Neyinizi Allah'a teslim etmiş oluyorsunuz, namaz kılarak, oruç tutarak, zekât vererek, hacca giderek, kelime-i şahadet getirerek? Hiçbir şeyinizi…

Allahû Tealâ ne emrediyor Kur'ân-ı Kerim’de?

* “Ruhunuzu Allah'a teslim edeceksiniz.” diyor.
* “Fizik bedeninizi, nefsinizi teslim edeceksiniz, muhlis olacaksınız.” diyor.
* “İradenizi Allah'a teslim edeceksiniz.” diyor.

Hepsi, adım adım Allahû Tealâ tarafından emredilmiş farzlar ve zamanımızda unutulmuş sevgili kardeşlerim! Buna müsaade etmemeliyiz. İnsanlara Allah'ın hakikatlerini öğretmekle hepiniz mükellef olmalısınız. Hepiniz vazifeli olmalısınız. Onların gözümüzün önünde cehenneme gitmesine müsaade etmemelisiniz. Bir defa daha söylüyorum:

- Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez.
- Mürşidine tâbî olmayan bir insan 2. kat cennete giremez.
- Ruhunu Allah'a ulaştıramayan bir insan 3. kat cennete giremez.
- Fizik bedenini teslim etmeyen 4. kat cennete giremez.
- Nefsini teslim etmeyen 5. kat cennete giremez.
- Muhlis olmayan 6. kat cennete giremez.
- İradesini Allah'a teslim etmeyen kişi 7. kat cennete giremez.

Bunları, biz insanlardan öğrenmedik. Allah'tan öğrendik. Hepinizi Allahû Tealâ’nın bu muhteşem dizaynı ile baş başa bırakıyoruz. O istiyor ki; hepiniz Allah'ın cennetine giresiniz ve de girerken de başka insanlara bu Kur'ân hakikatlerini anlatasınız. Allahû Tealâ’nın hepinizi bu hedeflere ulaştırmasını diliyoruz Yüce Rabbimiz’den. Sualler için açığız.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular