Bursa’nın evliyaları saymakla bitmez. Bizler de onlar gibi yaşamak, onlar gibi olmak için ne yapmalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Evliyalık ve Ermişlik » Bursa’nın evliyaları saymakla bitmez. Bizler de onlar gibi yaşamak, onlar gibi olmak için ne yapmalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bursa’nın evliyaları saymakla bitmez. Bizler de onlar gibi yaşamak, onlar gibi olmak için ne yapmalıyız?

Bursa’nın evliyaları! Evet.

Sevgili kardeşlerim! Evliya olmak bedava bir olgu değildir. Evliya olmak için kişinin mutlaka Allah’a müracaat etmesi ve mürşidini Allah’tan sorması şarttır. Bu mürşide ulaşan kişinin bir hedefi olmalıdır. Bu hedef, daimî zikirdir. Kim daimî zikre ulaşırsa, o kişi Allah’ın katında önemli bir hedefe ulaşmıştır. Burada Allahû Tealâ’nın hedefleri var:

* Ruhunuzu,
* Fizik bedeninizi,
* Nefsinizi ve
* İradenizi Allah’a teslim etmekle hepiniz vazifelisiniz.

Bunların gerçekleşmesi gayretinizle tahakkuk edecektir.

Allah'a ulaşmayı dileyeceksiniz. Sonra mürşide tâbî olacaksınız. Allahû Tealâ’nın sizin için kimi tayin ettiğini, siz seçmek yetkisinin sahibi değilsiniz. Allah’a soracaksınız ve O’nun size gösterdiği mürşide veya o mürşidin sizin bulunduğunuz bölgede olan bir vekiline ulaşıp, ona tâbî olacaksınız. Tâbiiyetle beraber ruhunuz vücudunuzdan ayrılarak Allah’a doğru yola çıkar. 7 veya 8 aylık bir devrenin sonunda ruhunuz Allahû Tealâ’ya ulaşır. Siz o devre içinde görevlerinizi hep yapıyor olmak mecburiyetindesiniz. Ondan sonrası ise mutlaka daha çok gerekli.

İnsanları en güzel şekilde karşılamanız, onları mutlu etmeniz size daha çok derecat kazandıracağı için zikirlerinize hiç ara vermemelisiniz. Muntazaman zikirlerinizi giderek, artarak devam ettirmeniz, Allahû Tealâ’nın temel emri sevgili kardeşlerim. Ve Allahû Tealâ’nın Kur’ân’daki âyet-i kerimesi:

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve: Ve
le: Mutlaka
zikrullahi: Allah’ın ismini “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye sesli veya “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye sessiz tekrar etmek her hâlükârda zikir daha büyük bir hüviyet taşıyor.


Aynen böyle söylüyor Allahû Tealâ.

ve: Ve
le: Mutlaka
zikrullahi: Allah’ın ismini “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye sesle veya “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye sessiz zikretmek daha büyüktür,” diyor, “Bütün ibadetlerden daha büyüktür.”

 İşte sevgili kardeşlerimiz, Allahû Tealâ’nın istediği şey bu kadar basit, bu kadar kolay.

Allah razı olsun.

Benzer konular