Babaanne ve dede olarak oğlum, gelinim ve torunlarımızla birlikte oturmamız uygun mudur? Ayrı mı otur malıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Çocuk Terbiyesi » Babaanne ve dede olarak oğlum, gelinim ve torunlarımızla birlikte oturmamız uygun mudur? Ayrı mı otur malıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Babaanne ve dede olarak oğlum, gelinim ve torunlarımızla birlikte oturmamız uygun mudur? Ayrı mı otur malıyız?

“Sevgili Efendimiz! Sizden, benim evin eski durumunu anlatmak istiyorum. Evimizdeki durumu anlatmak istiyorum. Bendeniz Ankara Sincan Fatih’te oturmaktayım. Oğlum ve gelinim ve iki torunum ve benim beyim. Beyimin torunlara karşı sert davranışlarından dolayı evimizde huzurumuz kalmıyor. Benimle de gelinim arasında bazı tatsız olaylar cereyan ettiği için yine huzursuz oluyorum. Ben, oğlum ve gelinimden ayrılmak istiyorum. Bir emekli maaşımız var. Kiraya çıksam geçinebilir miyim? Bir arsamız var. Onu satamadık. Daireye de veremedik. O arsanın satılması veya daireye verilmesi için sizden dua istiyoruz. Veya kiraya mı çıkalım? Size soruyorum inşallah.”diyor kardeşimiz.

Sevgili kardeşim! İyi geçinmek varken, neden başka eve çıkmak? Osmanlı, dünya hâkimi olduğu süreç içerisinde hep, büyükbabalar, babalar, oğullar, oğulların oğulları ve torunlar birlikte yaşadılar. 4 nesil, 5 nesil bir arada. Ama hiç anlaşmazlıkları olmadı.

Öyleyse beraber oturup, birbirinize en güzel davranışlarda bulunsanız olmaz mı? Ne olur, o kardeşlerimize de bizim konuşmalarımızı dinletin. Bize sorsunlar. Onlara da cevap verelim. Onlarla da konuşalım. Neden aranızda bir dostluğun, sizleri bütünüyle mutlu edeceği bir dizayn söz konusu iken, neden huzursuzsunuz? Birazcık anlayış, birazcık güzel davranış sizi neticelere mutlak ulaştıracaktır.

Benzer konular