Benim oğlumla teyzemin torunu evlilik yapabilir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Evlilik » Benim oğlumla teyzemin torunu evlilik yapabilir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Benim oğlumla teyzemin torunu evlilik yapabilir mi?

Hasretle, hürmetle ellerinizden öpüyorum. Ben bir öğrencinizim. Benim oğlumla teyzemin torunu evlilik yapabilir mi?

Sizin oğlunuzla teyzenizin torunu Kur'ân hükümlerine göre evlilik yapabilir. Allah razı olsun.

“Uygun mu? Allah razı olsun.” Bu evliliğin uygun olup olmadığı bizim işimiz değil. Onu Allah bilir ama “evlilik yapabilir mi?” sualinin cevabı açık ve kesin olarak budur.

Sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Hz. Musa (A.S) bir kuzuyu kovalıyor, kuzu kaçıyor, Hz. Musa (A.S) kovalıyor. En sonunda tutuyor kuzuyu ve ona süt vermeye başlıyor ve diyor ki: “Ey kuzucuk! Neden kaçıyorsun? Benim muradım sana bir kötülük etmek değil ki ben, sadece sana süt vermek istiyordum.”

İşte sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın bize verdiği görev de bu. Hepinizi Allah'ın ırmaklarından gelen en güzel ilimle teçhiz etmek! Sizlere Allah'ın Kur'ân hakikatlerini öğretmek ve mutluluğu yaşatmak ve sizin için sadece ve sadece mutluluğu sizlere öğretmek! Eğer öğretiyi lâzım gelen boyutlarda dikkate alırsanız mutlaka mutluluğu ve huzuru yaşarsınız. Kardeşlerimize sorun, herbiri nasıl mutlu oldular, nasıl yaşadılar huzuru? Allah ile ünsiyetleri nasıl bu kadar güzel sonuçlara ulaştı? Nasıl ruhlarını 7-8 ayda Allah'a teslim etmenin o büyük mutluluğunu ve huzurunu yaşadılar, onlardan sorun. Aranızda tövbe etmek isteyenler varsa hemen 1 dakika sonra bu konu tamamlanacak ve huzurlarınızda inşaallah tövbe vermekle de vazifeliyiz. Bu da mümkün olacak diye düşünüyoruz.

Sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Sevgili Balıkesir’li kardeşlerimiz! Dışardan gelen sevgili kardeşlerimiz! Allahû Tealâ’nın huzurunda hepinizi selâmlıyoruz. Esselâmu aleykum ve rahmetullâh ve berekâtuhu! Ve huzurlarınızdan ayrılıyoruz.

Benzer konular