Hz. Hızır hakkında bilgi verebilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hızır (A.S) » Hz. Hızır hakkında bilgi verebilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hz. Hızır hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hz. Hızır’a ne zaman yetki verilmiştir? Kendisi bir insan mıdır? Kendisine verilen bu yetki ne amaçla verilmiştir?

Hz. Hızır bir insandır. Ezelde yetki verilmiştir. Bu yetki darda kalanlara Hz. Hızır’ın ulaşıp yardım etmesi ve onların îmânını tazelemesi için. Hızır her devirde yaşamıştır. Belki şu anda beni dinleyenlerin arasında O’nu gören de olmuştur. Ne yazık ki insanların da aklı başına bizim de olduğu gibi sonradan gelir. Bir cuma namazındaydık sevgili kardeşlerim. Daha biz dergahımızı açmamıştık. Ve yanımda oturan kişi bana Fatih Sultan Mehmet zamanında başından geçenleri anlattı. Hiç aklımıza gelmedi bu adamın bugün yaşamakta olduğu. Ve bugün yaşadığına göre, Fatih Sultan Mehmet zamanında olan olayların onun tarafından nasıl yaşanabileceği sorusu aklımıza gelmedi. Ne zaman ki namazı bitirdik ve O’nu aradık. O artık yoktu.

Sevgili kardeşlerim Hz. Hızır ezelîdir ve ebedîdir. Hz. Süleyman zamanında da vardı. O kitaptan bir ilme sahip olan kişi: "Sen yerinden kımıldayana kadar, sen gözlerini döşemeye çevirinceye kadar biz onları getiririz." diyen kişi Hızır A.S’dı. Hz. Musa’ya O’nun bilmediği şeyleri öğreten de gene Hızır A.S’dı.

Öyleyse Hızır A.S bütün zamanlarda yaşamakta olan, olacak olan bir birisidir. Ömrü sonsuza kadar verilmiştir. Ve Allahû Tealâ O’nu İlmi ledûnuyla ilim sahibi kılmıştır (gizli ilmiyle).

Sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım, işte gene sizlerle bir beraberlik ama ne yazık ki gene bir son. Herşey öyledine güzel ki sevgili kardeşlerim. Sizinle beraber olduğum zaman  şu zaman denen müessesenin nasıl geçtiğiniz anlamak hiç mümkün olmuyor.  Bir anda bakıyorum ki başlamışız ve bitirmişiz.  Doyulmaz bir zevk. Sizler bizim sevgili kardeşlerimiz, can dostlarımiz, gönül dostlarımız. Bu büyük zevki bizlere yaşattığınız için Allah'ın huzurunda sizlere teşekkür ediyoruz. Ve Allahû Tealâ'nın hepinizi hem cennet saadetine, hem dünya saadetine ulaştırmasını Yüce Rabbizden dileyerek sözlerimizi inşaallah burada tamamlıyoruz.




Benzer konular