Bugüne kadar iyilik yaptığım insanlar bana hep kötülük olarak döndü. Bu insanlara karşılık benim ne yapmam gerekiyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » İyilik Yapmak » Bugüne kadar iyilik yaptığım insanlar bana hep kötülük olarak döndü. Bu insanlara karşılık benim ne yapmam gerekiyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bugüne kadar iyilik yaptığım insanlar bana hep kötülük olarak döndü. Bu insanlara karşılık benim ne yapmam gerekiyor?

Sizi çok takdir ediyorum. Özellikle sizi seyrederken içim huzur doluyor. Geçen hafta bir izleyici sizi giyiminizden ötürü tenkit etti. Peygamberlik döneminde yırtık bir hırkayla onların dolaştığını ama şimdi de varlık dönemindeyiz çok şükür. Sizin bu şekilde tertemiz önümüze çıkmanızdan ben büyük hoşnutluk duyuyorum hocam. Bugüne kadar birçok kişiye iyilik yaptım ama iyilik yaptığım insanlar bana hep kötülük olarak döndü. Bu beni ziyadesiyle üzüyor. Bu insanlara karşılık benin ne yapmam gerekiyor. Bu kötülükleri de yapanlar benim kardeşlerim. Bende mi bir sorun var, onlarda mı? Ben ortada kaldım çözemiyorum.

Evvela o kardeşimize teşekkür ederiz. Biz Allahû Tealâ’nın bize emrettiği gibi giyiniriz. İnsanlar bizi tenkit edebilirler. Bu onların bileceği bir şey. Ama muhakkak ki bazı kardeşlerimiz, bizim böyle giyinmemizden mutluluk duyuyorlar bu kardeşimiz gibi. Biliyor musunuz sevgili kardeşlerim, bu televizyonda bir defa camimiz de namaz kılarken, tabiatıyla başımızda sarıkla, sırtımızda cübbeyle namaz kılarken, televizyonda bir görüntümüz çıktı bizim televizyonumuz da. Sonra mı? Bizi 3 ay hapse mahkum ettiler. Suçumuz neymiş? Kendi camimiz de, camimizin için de cübbe ve sarıkla namaz kıldırmamız.

Sevgili kardeşlerim, bizim ülkemizde bir düşmanlık var Allah’ın dostlarına karşı. Burada her zaman karşınızda bembeyaz elbiselerle, beyaz bir sarıkla, beyaz bir cübbeyle ve beyaz elbiselerle biz çıkabiliriz. Ama tekrar tekrar mahkum olmak istemiyoruz. Çünkü insanlar hatanın ne olduğuna bakmıyorlar, sabıkalı damganızın var olup olmadığına bakıyorlar.

Öyleyse bunla yeterli mi? Hayır bunların hiç birisi olmasaydı yeterlimiydi. Ama Allahû Tealâ bize böyle giyinmemizi emretseydi biz gene giyinirdik. Ya da bütün şartlar negatif olsaydı, Allahû Tealâ bize sarıkla cübbeyle ders vermemizi emretseydi. Biz her halikarda onu da yapardık. Öyleyse insanların tenkiti bizim için önemli değil. Herkes çünkü kendi bulunduğu cepheden bakar olaylar dizisine. İnsanlar kendi görüşlerini aksettirdiği için,  Allah’ın görüşüyle onların görüşü arasında bir fark olduğu zaman, bu onların problemi olur.

Ama şimdi kardeşimizin diğer konusuna gelelim. İyilik yapıyor insanlara kendisine kötülük dönüyor. Sevgili kardeşlerim, böyle de olsa sakın sizler başkalarına iyilik etmekten vazgeçmeyin. Çünkü ancak o zaman mutlu olabilirsiniz. Ne zaman insanlara kötülük etmeye başlarsanız, sizde o zaman onlar gibi mutsuz olursunuz. O insanlara dikkatle bakın! Yüzlerinde nur bulamazsınız. Onlar Allah’ın dostları değildir. Başkalarına kötülük yapan herkes, aslında bunu bir maksatla yapar ve yaptığı şey de yanlıştır. Siz hep bizim söylediğimiz istikamette davranın. Hayatınızı başkalarına iyilik yapmaya adayın. Varsın onlar size kötü davransın, bu sizi mutsuz kılmamalı. Probleminiz burada. Onlar size kötülük ettiler diye niye üzülüyorsunuz? Onlar şeytandan aldıkları emirleri yerine getirecekler. Size kötülük edecekler, sizi üzmeye çalışacaklar. Ama siz bütün bunların şeytandan olduğunu bilirseniz ve üzülmemeyi yeğlerseniz, o zaman üzülmemeniz konusunda Allahû Tealâ’nın size yardım ettiğini göreceksiniz. Öyleyse bizim tavsiyemiz o çok sıkıntıda olursanız bizi arayın. Biz Allahû Tealâ’nın sizinle ilgili neler söylediğini size iletiriz inşaallah.

Allah razı olsun

Benzer konular