Allah'ın böyle geceleri vücuda getirmesinde muradı nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Beraat Kandili » Allah'ın böyle geceleri vücuda getirmesinde muradı nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'ın böyle geceleri vücuda getirmesinde muradı nedir?

Allah'ın neyi?

- Böyle geceleri vücuda getirmesindeki muradı nedir Muhterem Efendimiz?

Böyle geceleri?

- İnşaallah Muhterem Efendimiz!

Kardeşimiz ne demek istiyor böyle geceler demekle?

- Muhterem Efendimiz! Kandil gecelerini inşallah.

Ha, kandil gecesi… Tamam. Allahû Tealâ istiyor ki; herkes kandil gecesinde Allah'a yönelik bir davranış biçimleri dizisini gerçekleştirsin. Allah’ı hatırlasın. Ve başkalarını mutlu etmenin kendisine bir vazife olduğunu o kişi hissetmeli. Özellikle bu kandil günlerinde ve gecelerinde, kişiler birbirlerine, etraflarındaki insanlara mutluluk vererek mutlu olmayı yaşasınlar. Bunun için Allahû Tealâ o güzel günleri koymuş ortaya Allahû Tealâ. Huzur içinde olmanızı istiyor. Mutluluğu yaşamanızı istiyor sevgili kardeşlerim. Ve bunu gerçekleştirmek hepinizin elinde.

Bir düşünelim sevgili kardeşlerim, ne kaybederiz? Etrafımızdaki insanları en azından böyle bayram günlerinde, kutlu günlerde mutlu etmeye çalışırsak ne kaybederiz ki? Allah'ın istediği ne? Sadece böyle günlerde değil, bütün hayatımız boyunca başka insanları mutlu etmeye çalışmalıyız Allahû Tealâ’nın emri bu. Acaba neden? Bizim mutlu olmamız için sevgili kardeşlerim. Ne kadar köfte, o kadar ekmek! Etrafımızdaki insanların her birine, ne kadar mutluluk verebilirsek aynı mutluluğu Allahû Tealâ bize de yaşatıyor. Bir günde 20 kişiye, 30 kişiye onların her birinin mutlu olacağı şeyleri anlatan, onları mutlu eden bir insan onlara verdiği mutluluğun toplamı kadar mutluluğu kendisi de yaşar.

Öyleyse sevgili kardeşlerim, bu Allahû Tealâ’nın çok büyük bir ni'meti değil mi? Yapmamız lâzımgelen şey belli değil mi? İnsanları mutlu etmek hedefine dayalı olmalıyız. Bu hedefin standardı içinde başka insanları mutlu ederek mutlu olmak, hepimizin imkânı dâhilinde. Herkesin mutlu olmasını isteyen Allahû Tealâ, bunu da o hedefe ulaşmaları için bir imkân olarak o insanlara ulaştırmış.

Allah razı olsun.

Benzer konular