Rüyamın hikmeti nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Rüya » Rüyamın hikmeti nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Rüyamın hikmeti nedir?

Stutgart’tan müridiniz olarak, Es selâmu aleykum (Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berekâtuhu.)

Stutgart’tan müridiniz olarak 2 hafta önce cuma günü gördüğüm bir rüyam hakkında aydınlatır mısınız? Rüyamda; bizim evimize teşrif ettiniz ve evimizi nurlandırdınız. Gece bizde kaldınız. Ertesi günü hanımım bizi uğurladı. Giderken ben sevinçten etrafınızda kuşlar gibi dolanıyordum. Ve sorular soruyordum. Dışarıda bir kişi daha vardı. Yalnız kim olduğunu çıkaramadım. Üçümüz yürürken size insanlar teker teker koşuşuyorlardı. Biz, bir köprüye benzer korkuluk üzerinde durduk. Sonra bana tahminen “Sen çok ileri geldin.” veya “Sen çok ileri gittin.” buna benzer bir cümle söylediniz. Sonra ben uçarak korkuluğun altındaki toprağa girdim. Sonra siz cumaya gideceğinizi söyleyerek gittiniz. Ben de eve döndüm.” Efendimiz! Rüyamın hikmeti nedir? Hürmetle gül kokan ellerinizden öperim. Her konuda dualarınızı bekleriz.

Rüyaların mutlaka bir anlamını, mutlaka bir sonucunu beklemeyin. Allahû Tealâ size böyle bir rüya gösterdiği zaman, bunu büyük bir ni’met olarak düşünün. Allah’a şükredin, hamd edin. Şimdi burada; “Sen çok ileri gittin.” tarzındaki bir cümlenin 2 ayrı mânâsı olur.

1- Pozitif olarak ileriye gitmek.
2- Allah’ın yolunda ilerlemek.

Bizimle beraber olduysan bu güzelliği beraber yaşadıysak bunu pozitif olarak değerlendir ve böyle kabul et. Hayatında güzel bir hatıra olarak sakla. Allah razı olsun.

Şimdi bir evvelki suale geri dönüyorum.

Benzer konular