Örtülen ve sevaba çevrilen günahlarımızın kabirde ve mizanda bize sorulup sorulmayacağını merak ediyorum.

Anasayfa » Ana Sayfa » Kabir Azabı » Örtülen ve sevaba çevrilen günahlarımızın kabirde ve mizanda bize sorulup sorulmayacağını merak ediyorum.
share on facebook  tweet  share on google  print  

Örtülen ve sevaba çevrilen günahlarımızın kabirde ve mizanda bize sorulup sorulmayacağını merak ediyorum.

Günahlar örtülmüşse ve sevaba çevrilmişse, orada mezarda onların suali gene sorulur. Mezar, bütün hayatınızın her noktasının gösterildiği, işlediğiniz günah karşılığında (o günah örtülse de sevaplarla) onun azabını yaşayacağınız, işlediğiniz sevap karşısında onun mutluluğunu yaşayacağınız (günahlarınız sevaplarınızdan fazla da olsa) onun mutluluğunu yaşayacağınız bir yerdir. Bunun süresi de en çok 40 gündür. 40 günün ötesinde bir rakam kimse tarafından bildirilmemiş.

Mizanda ise hiç sorulmaz. Mizanda sadece kıyamet günü bütün hayatınızı yaşarsınız. Bütün hayatınızı orada seyredersiniz. Rakamlı olarak, işlediğiniz her günahın ve sevabın rakamlı neticeleri oraya mutlaka yazılır. Hem de yaptığınız davranış biçimlerine göre, mutlak olarak adaleti tam teşekkül ettirecek bir sistem içinde yapılır. Öyle ki, o gün amel defterinizi tamamladığınız zaman, size kıl kadar haksızlık yapılmadığını kesin olarak tespit edersiniz elinizdeki mizanda. Sormak söz konusu değildir kıyamet günü.

Benzer konular