Günlük hayatımızda aklımızda başka düşünceler varken, dilimiz zikredince kabul edilir mi? Yoksa zikrin kabulü için şuurlu mu zikretmek gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Günlük hayatımızda aklımızda başka düşünceler varken, dilimiz zikredince kabul edilir mi? Yoksa zikrin kabulü için şuurlu mu zikretmek gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Günlük hayatımızda aklımızda başka düşünceler varken, dilimiz zikredince kabul edilir mi? Yoksa zikrin kabulü için şuurlu mu zikretmek gerekir?

Kabul edilir. Mutlaka kabul edilir. Kişi hangi şartlar içinde olursa olsun, eğer zikrini yaparsa yani “Allah” kelimesini “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesle veya sessiz hatta dilini de kımıldatmaksızın iç sesiyle “Allah” kelimesini kullansa Allahû Tealâ gene kabul eder sevgili kardeşlerim!  O hep insanlardan yanadır. İster ki; herkes kurtulsun, herkes cennete girsin. Ama gördüğünüz gibi insanlar kendilerini cehenneme mahkûm ediyor. Allahû Tealâ kanunlarını koymuş. Ama onlar dinlemiyorlar, gerekleri yerine getirmiyorlar. Hem dünyada mutlu olamıyorlar.

Çünkü Allah’ın emirleri yerine gelmedikçe nefs tezkiyesi olmaz. Nefs tezkiyesi ne demek? Nefsimizin kalbinde bize kötü ve üzülebileceğimiz şeyleri yaptıran nefsin afetlerinin yok olması demek. Nefsin afetleri zikirsiz yok olmaz. Kendi kendine yok olmaz. Nefsimizin afetlerini yok edebilecek tek faktör “Allah” kelimesinin “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesle veya “Allah” kelimesinin iç sesimizle tekrarına dayalı olarak nurlar nefsimizin kalbine gelip yerleşecektir.

İşte zikrimiz ne kadar artarsa nefsimizin kalbindeki nurlar da o kadar artacaktır. Daimî zikrin sahipleri mi? Onlar nefslerinin kalbi tamamen nur ile dolacak olanlardır. Mutlaka tam olarak nefslerinin kalbi nurla dolar. En üst kat cennete iradelerini Allahû Tealâ’ya teslim edenler girer. Bütün insanlar için cennetler açıktır. 7 kat cennet söz konusudur ve bütün insanlar için kapılar açıktır. Allahû Tealâ ister ki; herkes bu hedeflere ulaşsın. Herkes cennetlere girsin. Herkes cehennemden kurtulsun. Ama insanların çoğu Allah’ın söylediklerine itaat etmeyi kabul etmiyorlar ve de kendilerine çok büyük bir ölçüde zulmediyorlar sevgili kardeşlerim! Onlar ne bu dünyada mutlu olabilirler nefsin afetleri var oldukça… Nefsin afetleri onları her zaman mutsuz kılacağı için bu dünyada mutlu olamazlar. Ve Allah’ın emirlerini yerine getirmedikleri için cennete de giremezler.

Sevgili kardeşlerim! O zaman beraber düşünelim: O insanlar kendilerine zulmetmiş olmuyorlar mı sevgili kardeşlerim? Allah'a ulaşmayı dilemeyen, zikir yapmayan, namaz kılmayan zavallı insanlar… Sevgili kardeşlerim! Gerçekten insanlık korkunç bir yanlışlığın içinde. 

Allah razı olsun.

Benzer konular