Zikir farz mıdır? Zikir yapmayan kişi sürekli şeytanla beraber midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Zikir farz mıdır? Zikir yapmayan kişi sürekli şeytanla beraber midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zikir farz mıdır? Zikir yapmayan kişi sürekli şeytanla beraber midir?

Zikir farzdır! Bütün insanlar için, zikir de farzdır. Çok zikir de farzdır. Daimî zikir de farzdır. Allahû Tealâ Tevrat’a da İncil’e de Kur’ân-ı Kerim’e de zikrin, çok zikrin ve daimî zikrin farz olduğu gerçeğini koymuş.

3/ÂLİ İMRÂN-191: Ellezîne yezkurûnallâhe kıyâmen ve kuûden ve alâ cunûbihim ve yetefekkerûne fî halkıs semâvâti vel ard(ardı), rabbenâ mâ halakte hâzâ bâtılâ(bâtılan), subhâneke fekınâ azâben nâr(nârı).
Onlar (ulûl elbab, lüblerin, Allah'ın sır hazinelerinin sahipleri), ayaktayken, otururken, yan üstü yatarken (daima) Allah'ı zikrederler. Ve göklerin ve yerin yaratılışı hakkında tefekkür ederler (ve derler ki): "Ey Rabbimiz! Sen bunları bâtıl olarak (boşuna) yaratmadın. Sen Subhan'sın, artık bizi ateşin azabından koru.


Öyleyse, sevgili kardeşlerim! “Allah ile olan ilişkiler” dediğimiz zaman bir bütünden bahsediyoruz. İnsanlar Hz. Musa’ya tâbî olmuşlarsa, o bir peygamber olduğuna göre bir peygambere tâbî olmuşlardır. Hz. İsa’ya tâbî oldularsa, o bir peygamber olduğuna göre bir peygambere tâbî olmuşlardır. Eğer bizim gibi müslümanlarsa, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’e tâbî olmuşlardır. O da bir peygamberdir.

Sevgili kardeşlerim! Nebîlerle resûlleri birbirine karıştırmayalım.

* Bütün nebîler aynı zamanda mutlaka resûldür.
* Ama bütün resûller nebî değildir.

İşte, biz bir resûlüz. Bu devrin de imamıyız. Ama sevgili kardeşlerim, biz bir peygamber değiliz! Öyleyse bütün nebîler aynı zamanda resûldür. Ve son nebî; Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’dir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) hatem'ün nebîyyin'dir. Nebîlik müessesesinin bittiği, peygamberlik müessesesinin bittiği, kendisiyle sona erdiği son kişidir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz son nebîdir. Son peygamberdir. O’nunla beraber peygamberlik müessesesi sona ermiştir. Bundan sonra bir peygamber gelmesi mümkün değildir.

33/AHZÂB-40: Mâ kâne muhammedun ebâ ehadin min ricâlikum, ve lâkin resûlallâhi ve hâtemen nebiyyine, ve kânallâhu bi kulli şey’in alîmâ(alîmen).
Muhammed (A.S), sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası olmamıştır (değildir). Fakat Allah’ın Resûl’ü ve Nebîler’in (Peygamberler’in) Hatemi’dir (Sonuncusudur). Allah, herşeyi en iyi bilendir.


Bundan sonra hep resûller gelecektir. Devrin imamının gerçek kimliği nübüvvettir. Ama Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) ile bu nübüvvet müessesesi sona erdiği için artık resûller bu müesseseyi devam ettireceklerdir. Kıyâmete kadar hep resûller devrin imamı olacaktır. Nübüvvet... Bir defa daha tekrar edelim; Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz ile birlikte sona ermiştir. Peygamberlik bitmiştir. Artık bu dünyaya bir peygamber gelmeyecektir.

Hep devrin imamları Allahû Tealâ’nın resûller arasından seçtiği kişiler olacaktır. Bu devrin imamı olarak Allahû Tealâ bizi tayin etti. Ve bizden sonra da kıyâmete kadar hep devam edecektir, sevgili kardeşlerim. Mutlaka bütün kavimlerde bir resûl bulunacaktır. Artık nebî bulunması kıyâmete kadar söz konusu değildir. Ama bütün kavimlerde mutlaka o devrin imamı olan bir resûl var olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular