Tâbiiyet esnasında kişide ne gibi manevi değişiklikler olur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Tâbiiyet esnasında kişide ne gibi manevi değişiklikler olur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tâbiiyet esnasında kişide ne gibi manevi değişiklikler olur?

Allah razı olsun. Tâbiiyet Allahû Tealâ’nın temel emridir. Mutlaka itaat edilmesi gerekir. Kişi mutlaka hacet namazını kılıp Allah’tan mürşidin sormalıdır. Sormakla kalmamalı, Allahû Tealâ mürşidini gösterdiği zaman mutlaka mürşidine ulaşmalı. Nerede olursa olsun mürşidi, oraya, o ülkeye gidip orada mürşidine tâbî olmalıdır.

Sevgili kardeşlerim! Tâbiiyet ruhun mutlaka vücuttan ayrılmasını sağlar. Ayrılan ruh Allah’a doğru bir yolculuğa çıkacaktır. Kişinin zikir seviyesine paralel bir seyirle, normal standartlarda 7-8 aylık bir devrede Allah’ın Zatı’na ulaşacaktır ve Allah’ın Zatı’nda yok olacaktır. Ne olmuştur bu kişi? Bu kişi ermiş olmuştur, ermiş evliya. Nesi ermiş? Ruhu ermiş. Kime ermiş? Allah’a ermiş. İşte Osmanlı’ya baktığımız zaman, insanların %90’ından fazlasının ermiş olduğunu görüyoruz.

Sevgili kardeşlerim! Bütün padişahların lalaları yani onlara ilim öğretecek olan öğreticileri hep tasavvuftandı. Onlar ruhlarını, vechlerini, nefslerini ve iradelerini Allah’a tamamen teslim etmiş olanlardandı. Böyle olduğu için adalet yüzlerce sene hep Osmanlı’yla beraber var oldu. Dünyadaki en dürüst insanlar olarak onlar görülüyordu; Osmanlılar.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği şey bu hedefe varmaktır. Hepiniz aynı hedefin sahibi olmalısınız. İnsanları Allah’a çağırmalısınız ve onları mutlu kılmalısınız. Böylece asıl mutluluğu yaşayanın siz olduğunu anlayacak ve bundan vazgeçemeyeceksiniz.

Allah razı olsun.

Benzer konular