Deccal fitnesi diye bir şey var mıdır? Deccalin fitnesinden korunmak nasıl mümkün olur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Deccal » Deccal fitnesi diye bir şey var mıdır? Deccalin fitnesinden korunmak nasıl mümkün olur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Deccal fitnesi diye bir şey var mıdır? Deccalin fitnesinden korunmak nasıl mümkün olur?

Deccal fitnesi diye bir şey söz konusu değil sevgili kardeşlerim!

1- Allah dostları var.
2- Şeytanın dostları var.

Deccal da o dostların ona (şeytana) en yakını. Sevgili kardeşlerim! Bir taraftan bizim gibi insanlar hep Allah’a çağırırlar. Ve o istikamette yol almak isteyen, tâbî olmak isteyen insanlara tâbiiyet verirler. Ve onlar, Allah’ın cereyanını aldıkları için de ruhları vücutlarından ayrılır. 7-8 aylık bir devrede de ruh, Allahû Tealâ’ya ulaşır. İşte muhteva bu standart içindedir.

Hiç kimse kendi kendine ruhunu Allah’a ulaştıramaz. Bütün insanlar için ruhun vücuttan ayrılarak Allah’a doğru yola çıkması, o kişinin mürşidini Allah’tan hacet namazını kılarak sormasından sonra gerçekleşir. Ama gerçekleşebilmesi; hacet namazını kılan, mürşidini soran kişinin mürşidine ulaşıp veya mürşidinin kendi bulunduğu yerdeki veya yakın bir yerdeki vekiline ulaşıp tâbî olmasıyla mümkündür. Tâbî olmazsa, ruhu vücudunu asla terk edip Allah’a doğru yola çıkmaz.

İslâm, teslim olan demektir. Teslim olan kişi, ruhunu Allah’a teslim eden demektir. Ruhun Allah’a teslim edilmesi ise hiçbir şekilde başka standartlarda vücut bulmaz. O kişi mutlaka hacet namazını kılacaktır. Mürşidini Allah’tan soracaktır. O mürşide veya o mürşidin kendi bulunduğu yerdeki bir vekiline ulaşıp tâbiiyetini mutlaka gerçekleştirecektir. Gerçekleştirdiği anda ruhu vücudunu terk edip Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılır.

Allah razı olsun.

Benzer konular